Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2024 (NIEUW)



In editie 2024 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2023. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2024 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2024 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Herschikking federale regering: Pieter De Crem wordt minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken

Nieuws - 10/12/2018
-
Auteur 
Tom Depla


N-VA kon zich niet verzoenen met het VN-migratiepact dat de andere partijen die deel uitmaken van de federale regering, wel wilden goedkeuren. Daarom hebben alle N-VA-ministers en -staatssecretarissen ontslag genomen. Dat leidde tot een herverdeling van hun bevoegdheden onder de resterende regeringsleden. Pieter Decrem, tot nog toe staatssecretaris voor Buitenlandse handel, promoveert tot minister in het kabinet Michel II. Hij krijgt de bevoegdheden Veiligheid en Binnenlandse Zaken. Minister Koen Geens blijft bevoegd voor Justitie.

De ministers Jan Jambon, Johan Van Overtveldt en Sander Loones verdwijnen uit de regering, net als de staatssecretarissen Zuhal Demir en Theo Francken.

De nieuwe bevoegdheidsverdeling ziet er als volgt uit:

  • Charles Michel (MR) blijft eerste minister.
  • Kris Peeters (CD&V), vice-eersteminister en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, wordt nu ook belast met Armoedebestrijding, Gelijke Kansen en Personen met een beperking. 
  • Alexander De Croo (Open VLD) wordt benoemd tot vice-eersteminister en minister van Financiën, belast met Bestrijding van de fiscale fraude en minister van Ontwikkelingssamenwerking.  
  • Didier Reynders (MR) wordt benoemd tot vice-eersteminister en minister van Buitenlandse en Europese Zaken, en van Defensie, belast met Beliris en de Federale Culturele Instellingen.  
  • Pieter De Crem (CD&V) wordt benoemd tot minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken. 
  • Koen Geens (CD&V), minister van Justitie, wordt nu ook belast met de Regie der gebouwen.  
  • Maggie De Block (Open VLD) wordt benoemd tot minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, en van Asiel en Migratie.
  • Sophie Wilmès (MR) blijft minister van Begroting en wordt nu ook bevoegd voor Ambtenarenzaken. Ze was bovendien al belast met de Nationale Loterij en nu ook met Wetenschapsbeleid. 
  • Philippe De Backer (Open VLD) wordt benoemd tot Minister van Digitale Agenda, Telecommunicatie en Post, belast met Administratieve Vereenvoudiging, Bestrijding van de sociale fraude, Privacy en Noordzee.
  • Denis Ducarme (MR), minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO's, Landbouw, en Maatschappelijke Integratie, wordt nu ook belast met Grote Steden. 
  • Daniel Bacquelaine (MR) blijft minister van Pensioenen.
  • Marie Christine Marghem (MR) blijft minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling.
  • François Bellot (MR) blijft minister van Mobiliteit, belast met Belgocontrol en de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen.