Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

De Mesmaeker blijft 5 jaar langer directeur-generaal ATS Binnenlandse Zaken

Nieuws - 31/10/2016
-
Auteur 
Laure Lemmens


Hoofdcommissaris van politie en jurist Marc De Mesmaeker blijft de komende 5 jaar aan het hoofd van het Administratief-Technisch Secretariaat (ATS) van Binnenlandse Zaken. Het ATS is er om de minister van Binnenlandse Zaken te ondersteunen bij zijn beleids- en beheersmatige bevoegdheden wat betreft politie, openbare veiligheid en ordehandhaving. Voor Justitie en Defensie is er een gelijkaardig secretariaat.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft het mandaat van De Mesmaeker ‘als lid en leidend hoger officier van het ATS, met de rang van directeur-generaal’ op 18 oktober 2016 hernieuwd. Het loopt van 12 december 2016 tot 12 december 2021.
Het ATS werd opgericht bij ‘KB van 15 januari 2001 tot instelling bij het departement van Binnenlandse Zaken van een Administratief-Technisch Secretariaat dat rechtstreeks onder de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken ressorteert’. De ATS-leden behandelen zeer uiteenlopende dossiers om de minister op een correcte manier te kunnen adviseren over de technische, administratieve en logistieke aspecten van het dagelijks beheer en van de operaties in het raam van de geïntegreerde politie.

Bron:  Federale politie. – Aanwijzing, BS 28 oktober 2016.