Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Verkeersvademecum 2022 (NIEUW)In editie 2022 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2021. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2022 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2022 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafprocesrecht 2021 (NIEUW)Het Zakboekje Strafprocesrecht is een onmisbaar werkinstrument dat het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht correct en efficiënt te gebruiken in de praktijk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

De Mesmaeker blijft 5 jaar langer directeur-generaal ATS Binnenlandse Zaken

Nieuws - 31/10/2016
-
Auteur 
Laure Lemmens


Hoofdcommissaris van politie en jurist Marc De Mesmaeker blijft de komende 5 jaar aan het hoofd van het Administratief-Technisch Secretariaat (ATS) van Binnenlandse Zaken. Het ATS is er om de minister van Binnenlandse Zaken te ondersteunen bij zijn beleids- en beheersmatige bevoegdheden wat betreft politie, openbare veiligheid en ordehandhaving. Voor Justitie en Defensie is er een gelijkaardig secretariaat.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft het mandaat van De Mesmaeker ‘als lid en leidend hoger officier van het ATS, met de rang van directeur-generaal’ op 18 oktober 2016 hernieuwd. Het loopt van 12 december 2016 tot 12 december 2021.
Het ATS werd opgericht bij ‘KB van 15 januari 2001 tot instelling bij het departement van Binnenlandse Zaken van een Administratief-Technisch Secretariaat dat rechtstreeks onder de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken ressorteert’. De ATS-leden behandelen zeer uiteenlopende dossiers om de minister op een correcte manier te kunnen adviseren over de technische, administratieve en logistieke aspecten van het dagelijks beheer en van de operaties in het raam van de geïntegreerde politie.

Bron:  Federale politie. – Aanwijzing, BS 28 oktober 2016.