Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

25 extra personeelsleden voor cyberveiligheid bij ADIV ondanks federale aanwervingsstop

Nieuws - 20/03/2015
-
Auteur 
Laure Lemmens


De Dienst Cyberveiligheid van de militaire inlichtingendienst ADIV krijgt er na de zomer 25 personeelsleden bij. Defensieminister Steven Vandeput bevestigt dat er via Selor vooral naar jongeren met doorgedreven informaticakennis wordt gezocht om het team te versterken.

De aanwerving is opvallend omdat momenteel een algemene aanwervingsstop geldt bij de federale overheid. Al benadrukt de minister dat de bezoldiging van deze functies al was opgenomen in de begroting. Cyberveiligheid, de verdediging van de militaire netwerken en computers tegen hackers, cyberspionnen en internetcriminelen is immers een prioriteit voor de regering. Een substantiële en structurele verhoging van de capaciteit van de ADIV is volgens Vandeput dan ook essentieel. Op de vraag naar de verhouding met soortgelijke diensten in het buitenland geeft de minister geen antwoord. Het gaat om ‘geclassificeerde informatie’.

De minister laat wel nog weten dat de infrastructuurwerken voor de uitbouw van het Cyber Security Operations Center (CSOC) van de ADVIV tegen midden 2015 moeten zijn afgerond.

Bron:
Samengevoegde vragen van Alain Top aan de minister van Defensie over "cyberdefence" (nr. 2722); Peter Buysrogge aan de minister van Defensie over "de uitbreiding van het Cyber Security Operations Center van ADIV" (nr. 2731) en Julie Fernandez Fernandez aan de minister van Defensie over "de aanwerving van 25 personen bij de ADIV" (nr. 2867), behandeld in de Commissie voor Defensie, 18 maart 2015.