Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2024 (NIEUW)In editie 2024 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2023. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2024 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2024 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zetel en ambtsgebied gedeconcentreerde gerechtelijke directies federale politie Henegouwen gesplitst

Nieuws - 06/05/2014
-
Auteur 
Laure Lemmens


Vanaf 1 juni 2014 zijn de zetel en het ambtsgebied van de gedeconcentreerde gerechtelijke directies van de federale politie binnen het gerechtelijk arrondissement Henegouwen die van Charleroi en Bergen.
De splitsing is een concreet gevolg van de Zesde Staatshervorming en de hervorming van het gerechtelijk arrondissement Henegouwen, met voortaan 2 bevoegde parketten, één in Bergen en één in Charleroi.

Bron:  Koninklijk besluit van 4 april 2014 tot uitvoering van artikel 94 van de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus voor het gerechtelijk arrondissement Henegouwen, BS 2 mei 2014.