Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2024 (NIEUW)In editie 2024 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2023. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2024 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2024 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Algemeen rookverbod op Belgische treinperrons vanaf 2023

Nieuws - 09/06/2022
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Vanaf 1 januari 2023 is het verboden om te roken op de perrons van alle treinstations in ons land. Op dit moment geldt al een rookverbod in de treinstations en de spoorwegvoertuigen, maar is roken nog steeds toegelaten op de perrons in open lucht. Roken mag vandaag ook nog op plaatsen die specifiek zijn toegestaan in het kader van de Antitabakswet van 22 december 2009 (denk aan rookkamers).
De huidige regeling blijkt voor verwarring te zorgen bij de treinreizigers. Velen weten niet meer waar wel of waar niet mag gerookt worden in de treinstations en perrons. Met de huidige wijziging aan de Wet op de Spoorwegpolitie wil de wetgever dan ook duidelijkheid creëren.
Ons land volgt met de nieuwe regels het voorbeeld van buurlanden Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk waar de stations al langer volledig rookvrij zijn, inclusief de perrons.
In werking: 1 januari 2023.

Bron:  15 MEI 2022. - Wet tot wijziging van de wet van 27 april 2018 op de politie van de spoorwegen met het oog op volledig rookvrije perrons,BS 3 juni 2022, bl. 47325.