Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2024 (NIEUW)In editie 2024 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2023. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2024 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2024 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Administratieve toeslag bij verkeersboetes stijgt met 2,49% op 1 januari

Nieuws - 29/12/2021
-
Auteur 
Tom Depla


Sinds 23 augustus 2021 wordt een bijkomende, administratieve toeslag geheven op de verkeersboetes die via het Crossborder-platform worden geïnd. Bij een onmiddellijke inning en een minnelijke schikking komt er 8,84 euro toeslag bij, bij een bevel tot betalen of een veroordeling door een rechtbank bedraagt de toeslag 25,32 euro. Op 1 januari 2022 worden die bedragen geïndexeerd. Ze stijgen met 2,49% naar respectievelijk 9,06 en 25,95 euro.

Voor de administratieve toeslag is bepaald dat de bedragen elk jaar op 1 januari automatisch aangepast worden in functie van de evolutie van de consumptieprijsindex van de maand november van het voorgaande jaar.

De administratieve toeslag wordt ook geheven wanneer de verkeersovertreder onmiddellijk ter plaatse betaalt met contant geld of met een bank- of kredietkaart via een mobiele betaalterminal.

Extra informatie: nieuwsbericht ‘Vanaf 23 augustus administratieve toeslag op verkeersboetes’