Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2022 (NIEUW)In editie 2022 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2021. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2022 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2022 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafprocesrecht 2021 (NIEUW)Het Zakboekje Strafprocesrecht is een onmisbaar werkinstrument dat het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht correct en efficiënt te gebruiken in de praktijk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Administratieve toeslag bij verkeersboetes stijgt met 2,49% op 1 januari

Nieuws - 29/12/2021
-
Auteur 
Tom Depla


Sinds 23 augustus 2021 wordt een bijkomende, administratieve toeslag geheven op de verkeersboetes die via het Crossborder-platform worden geïnd. Bij een onmiddellijke inning en een minnelijke schikking komt er 8,84 euro toeslag bij, bij een bevel tot betalen of een veroordeling door een rechtbank bedraagt de toeslag 25,32 euro. Op 1 januari 2022 worden die bedragen geïndexeerd. Ze stijgen met 2,49% naar respectievelijk 9,06 en 25,95 euro.

Voor de administratieve toeslag is bepaald dat de bedragen elk jaar op 1 januari automatisch aangepast worden in functie van de evolutie van de consumptieprijsindex van de maand november van het voorgaande jaar.

De administratieve toeslag wordt ook geheven wanneer de verkeersovertreder onmiddellijk ter plaatse betaalt met contant geld of met een bank- of kredietkaart via een mobiele betaalterminal.

Extra informatie: nieuwsbericht ‘Vanaf 23 augustus administratieve toeslag op verkeersboetes’