Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafprocesrecht 2019 (NIEUW)Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Fiche bij verkeersboete wijst overtreders voortaan op gevaren

Nieuws - 23/05/2019
-
Auteur 
Tom Depla


Verkeersovertreders ontvangen voortaan samen met hun boete een bewustmakingsboodschap die verband houdt met hun overtreding. Een fiche informeert de overtreders over de risico's en mogelijk fatale gevolgen van hun rijgedrag. De sensibiliserende boodschappen moeten mensen aan het denken zetten zodat ze veiliger gaan rijden.

In een eerste fase focussen de fiches op overdreven snelheid op de autosnelwegen, rijden onder invloed, verstrooidheid door gsm-gebruik achter het stuur, het niet-dragen van de veiligheidsgordel en het niet-gebruiken van kinderzitjes. In de herfst komen daar ook de snelheidsovertredingen op de andere wegen bij, die geregionaliseerde overtredingen zijn.


Voorbeeld van een bewustmakingsfiche over snelheid.

De bewustmakingsfiches zijn een gezamenlijk initiatief van de FOD Mobiliteit en Vervoer, de FOD Justitie, de FOD Financiën, de politie, VIAS institute en de gewesten – het departement Mobiliteit en Openbare Werken en de VSV voor Vlaanderen, het AWSR voor Wallonië en Brussel Mobiliteit.