Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer 2019 (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Nieuw in editie 2019: de wetgeving die geldt voor autorally’s op de openbare weg en voor wielerwedstrijden en alle-terreinwedstrijden, werd toegevoegd in het nieuwe deel ‘Sportwedstrijden op de openbare weg’. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje strafprocesrecht 2019Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Uitrol politie-app FOCUS@GPI van start

Nieuws - 13/03/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Deze maand gaat de uitrol van Focus@GPI van start, een app waarmee politiemensen via een smartphone snel en eenvoudig toegang kunnen krijgen tot het Strafregister, het Rijksregister en de Databank met nummerplaten raadplegen, een proces-verbaal kunnen opstellen en andere nuttige informatie kunnen bekijken. Doordat persoonsgegevens rechtstreeks via de app kunnen worden opgevraagd, zullen de medewerkers van de dispatching voor een stuk worden ontlast. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Pieter De Crem op een parlementaire vraag.

In eerste instantie wordt de app ter beschikking gesteld van de vier Vlaamse politiezones Druivenstreek, Voorkempen, Westkust en Antwerpen, de federale wegpolitie Antwerpen, de twee Brusselse zones Polbruno en Marlow, en de drie Waalse zones Namur, Mons-Quévy en Weser-Göhl. In de loop van 2019 en 2020 wordt het systeem verder uitgerold naar de andere politiezones en eenheden van de federale wegpolitie.

Met de app krijgen de politiemensen dan wel via hun telefoon toegang tot de databanken, de regels om toegang te krijgen blijven onverminderd van toepassing. “Databanken kunnen pas worden geconsulteerd indien dit past binnen de functie of de operationele rol die de betrokken politieman of -vrouw vervult”, aldus De Crem. “Gebruiksrechten voor de mobiele toepassingen worden ook gepersonaliseerd toegekend en alle uitgevoerde opzoekingen worden gelogd. De eenheden kiezen zelf in welke politiebasisfunctionaliteiten Focus@GPI wordt gebruikt.”

De originele Focus-app werd ontwikkeld door de politiezone Antwerpen in samenwerking met Digipolis, de ICT-partner van de stad. Sinds begin 2018 wordt de mobiele toepassing er door de personeelsleden gebruikt. Voor de ontwikkeling van een nationale app die beschikbaar is in het Nederlands en het Frans, werd via een protocol afgesproken dat de zone Antwerpen instaat voor de ontwikkeling, en de Directie Informatie en ICT van de federale politie instaat voor de hosting en het infrastructuuraanbod.

Bron: vraag van Katja Gabriëls aan de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken over "de uitrol van de politieapp Focus@GPI" (nr. 28.966), behandeld in de Kamercommissie voor de Binnenlandse Zaken, de Algemene Zaken en het Openbaar Ambt, 27 februari 2019.