Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk nu het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Kentekenplaat voor speed pedelecs pas vanaf 11 december 2018 verplicht: KB eindelijk verschenen

Nieuws - 24/08/2018
-
Auteur 
Laure Lemmens


De FOD Mobiliteit en Vervoer kondigde op 24 november 2017 aan dat de regularisatieperiode voor de verplichte inschrijving van speed pedelecs (en dus ook het rijden met een kentekenplaat) met een jaar verlengd werd, tot 11 december 2018. Die verlenging moest echter nog geregeld worden met een koninklijk besluit. Dat KB is nu eindelijk verschenen. Het treedt retroactief in werking op 11 december 2017. Op die datum liep de vorige verlenging van de regularisatieperiode voor de inschrijving van speed pedelecs af.
Normaal gezien moesten eigenaars al op 11 december 2017 een kentekenplaat hebben voor hun snelle elektrische fiets, maar dat bleek in een aantal gevallen niet mogelijk. Heel wat verkopers en fabrikanten waren immers niet in staat om een ‘Certificaat van Overeenstemming’ te bezorgen. Een vereiste voor inschrijving bij de DIV. Geen COC, geen inschrijving, geen kentekenplaat. De federale regering erkent het probleem en geeft eigenaars nu officieel een jaar uitstel.
Het KB van 30 juli 2018 heeft uitwerking met ingang van 11 december 2017.

Bron: Koninklijk besluit van 30 juli 2018 tot wijziging van het koninklijk besluit van 18 november 2015 betreffende de regularisatie van de inschrijving van de bromfietsen en lichte vierwielers en tot wijziging van het koninklijk besluit van 20 juli 2001 betreffende de inschrijving van voertuigen, BS 17 augustus 2018.

Extra informatie:
- Regularisatieperiode voor inschrijving speed pedelecs verlengd tot 11 december 2018, nieuwsbericht van 11 december 2017
- Regularisatieperiode voor inschrijving bromfietsen en lichte vierwielers verlengd tot eind 2017, nieuwsbericht van 12 januari 2017