Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2022 (NIEUW)In editie 2022 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2021. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2022 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2022 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafprocesrecht 2021 (NIEUW)Het Zakboekje Strafprocesrecht is een onmisbaar werkinstrument dat het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht correct en efficiënt te gebruiken in de praktijk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Inbreuken op regelgeving kienen of bingo: Kansspelcommissie zal meldingen van politie en parket voortaan prioritair behandelen

Nieuws - 20/12/2017
-
Auteur 
Laure Lemmens


De Kansspelcommissie zal inbreuken op de regelgeving ‘kienen of bingo’ die haar gemeld worden door de politiediensten of het parket, voortaan prioritair behandelen. Dat blijkt uit een nieuwe Omzendbrief Kienspelen of bingo van minister Jambon.
De tekst vervangt de compleet verouderde Omzendbrief uit 1996. Sinds de publicatie daarvan is de Kansspelwet en de term ‘kansspelen’ immers dermate gewijzigd dat een nieuw, praktisch kader zich opdrong. Met daarin de niet mis te verstane boodschap: kienspelen en bingo’s vallen onder de Kansspelwet. De oude strafrechtelijke vaststelling dat kienspelen loterijen zijn, is niet meer van toepassing.
Of er nu een geldprijs of materiële prijs te winnen valt, maakt niet uit. Beide vormen een winstelement, dus gaat het in beide gevallen om een kansspel. Wie deze spelen wil organiseren heeft een vergunning of geldige toestemming nodig. Overtreders riskeren een gevangenisstraf en/of een geldboete.
Maar veel meer dan een overzicht van de toe te passen wetgeving, richt Jambon zich met zijn nieuwe omzendbrief vooral op de aanpak van misbruik en inbreuken. Dat vormt trouwens een belangrijk aandachtspunt voor de Kansspelcommissie. De voorbije maanden heeft de commissie dan ook een lijst opgesteld van prioriteiten. Volgende dossiers zullen als eerste worden behandeld:
de politiediensten of het parket hebben de commissie gevraagd om op te treden;
er is sprake van uitsluitend cash-games;
er is sprake van een tornooi, eenmalig per maand, met grote inzet;
er is sprake van aanwezigheid van minderjarigen;
er is sprake van het opzetten van een commercieel circuit; er is sprake van publiciteit voor illegale websites of inrichtingen die fungeren als sponsor;
er is sprake van organisatie of aanwezigheid van personen gekend in het criminele circuit.
Jambon vraagt aan alle verenigingen, organisaties en burgers die nog vragen hebben over het inrichten van een kienspel of bingo, om zich te richten tot de Kansspelcommissie.

Bron:  Omzendbrief van 5 december 2017 kienspelen of bingo: bevoegdheid van de Kansspelcommissie, BS 12 december 2017.