Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Gemeenschappelijke aankoop van drones voor de lokale politie?

Nieuws - 24/03/2015
-
Auteur 
Laure Lemmens


Komt er binnenkort een gemeenschappelijke aankoop van drones voor de lokale politie? Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon vindt het in elk geval budgettair interessant en wil het onderwerp verder bespreken in de Vaste Commissie van de Lokale Politie. Al wil hij eerst de nieuwe dronewetgeving die momenteel wordt voorbereid, afwachten. Voorlopig raadt hij de zones die drones willen aankopen, aan om samen te werken.

De FOD Mobiliteit werkt momenteel aan nieuwe wetgeving voor het gebruik van drones, onder meer bij grote ongevallen. Ook de camerawet wordt op dit moment herbekeken. Daarbij wordt het gebruik van drones eveneens tegen het licht gehouden.

De huidige versie van de camerawetgeving is volgens Jambon te gedetailleerd waardoor ze de technologische ontwikkeling niet kan volgen. “Wij willen de wet op de camerabewaking generieker maken en lostrekken van de technologie, maar tegelijk toezien op wat kan en niet kan.” De oefening is evenwel nog niet afgerond.

Minister Jambon geeft nog mee dat drones een goed hulpmiddel kunnen zijn voor de politiediensten om hun camerabewaking te ondersteunen en uit te breiden. Maar hij benadrukt dat de politie deze mobiele camera’s nu alleen nog maar mag gebruiken voor niet-permanente opdrachten in het kader van grote volkstoelopen op openbare plaatsen.

Bron:
Vraag van Veerle Heeren aan de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken over "het gebruik van drones door de politiezones" (nr. 2840), behandeld in de Commissie voor de Binnenlandse Zaken, de Algemene Zaken en het Openbaar Ambt, 18 maart 2015.