Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk nu het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Verkeersvademecum 2019 (NIEUW)Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje politiestatuut 2019 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019 (NIEUW)Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Gemeenschappelijke aankoop van drones voor de lokale politie?

Nieuws - 24/03/2015
-
Auteur 
Laure Lemmens


Komt er binnenkort een gemeenschappelijke aankoop van drones voor de lokale politie? Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon vindt het in elk geval budgettair interessant en wil het onderwerp verder bespreken in de Vaste Commissie van de Lokale Politie. Al wil hij eerst de nieuwe dronewetgeving die momenteel wordt voorbereid, afwachten. Voorlopig raadt hij de zones die drones willen aankopen, aan om samen te werken.

De FOD Mobiliteit werkt momenteel aan nieuwe wetgeving voor het gebruik van drones, onder meer bij grote ongevallen. Ook de camerawet wordt op dit moment herbekeken. Daarbij wordt het gebruik van drones eveneens tegen het licht gehouden.

De huidige versie van de camerawetgeving is volgens Jambon te gedetailleerd waardoor ze de technologische ontwikkeling niet kan volgen. “Wij willen de wet op de camerabewaking generieker maken en lostrekken van de technologie, maar tegelijk toezien op wat kan en niet kan.” De oefening is evenwel nog niet afgerond.

Minister Jambon geeft nog mee dat drones een goed hulpmiddel kunnen zijn voor de politiediensten om hun camerabewaking te ondersteunen en uit te breiden. Maar hij benadrukt dat de politie deze mobiele camera’s nu alleen nog maar mag gebruiken voor niet-permanente opdrachten in het kader van grote volkstoelopen op openbare plaatsen.

Bron:
Vraag van Veerle Heeren aan de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken over "het gebruik van drones door de politiezones" (nr. 2840), behandeld in de Commissie voor de Binnenlandse Zaken, de Algemene Zaken en het Openbaar Ambt, 18 maart 2015.