Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Tijdelijk verbod op vuur maken en roken in Vlaamse bossen en natuurgebieden vanaf code geel

Nieuws - 16/06/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Het begin van de zomerperiode leidt tot situaties van droogte. Het Agentschap voor Natuur en Bos neemt nu extra veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat het risico op brandgevaar kan worden vermeden. Zo komt er een tijdelijk verbod op vuur maken en roken in bossen en een aantal natuurgebieden van zodra de kleurcode geel, oranje of rood is.
De veiligheidsmaatregel is volgens het Agentschap voor Natuur en Bos hoogdringend. In verschillende natuur-en bosgebieden in Vlaanderen ontwikkelen zich momenteel namelijk situaties van droogte die een zeer snel en acuut risico op brandgevaar met zich meebrengen. Elk bijkomend risico op brand, door het maken van vuur of roken in de natuur, moet daarom vermeden worden. De bos-en natuurwetgeving bevat momenteel slechts voor bepaalde gebieden een vuurverbod en bovendien geen expliciet rookverbod. De nieuwe veiligheidsmaatregel wil hier verandering in brengen.
Als het risico op natuurbranden de kleurcode geel, oranje of rood krijgt, is het vanaf 7 juni 2021 verboden om vuur te maken en te roken in de volgende gebieden:
alle bossen, met uitsluiting van de ambtswoningen;
de natuurreservaten;
de natuurdomeinen; en
de openbare en private terreinen waarvoor een natuurbeheerplan is opgesteld.
De kleurcodes worden berekend door het Agentschap voor Natuur en Bos, en zijn terug te vinden op de website natuurenbos.be. De veiligheidsmaatregel zal worden opgeheven als de kleurcode groen wordt. Dat betekent dat het risico waarvoor de maatregel werd genomen is uitgeschakeld of tot een aanvaardbaar niveau is ingeperkt of gestabiliseerd. Indien mogelijk zal de veiligheidsmaatregel worden bekendgemaakt in gebieden waar infopanelen staan. Tot slot zullen alle boswachters en natuurinspecteurs tijdelijk een bijkomende bevoegdheid krijgen om op te treden tegen eventuele inbreuken op de verboden.
Inwerkingtreding: 7 juni 2021.

Bron:  7 juni 2021 - Besluit nr. VM.CD.2021.01 houdende veiligheidsmaatregelen, BS 14 juni 2021, p.61868.