Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Omzendbrief GPI 96: bijzondere verlofregeling politie loopt door tot eind 2021

Nieuws - 11/12/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


Politiepersoneel dat zijn jaarlijkse vakantiedagen van 2020 niet kan opnemen voor de normale deadline van 1 april 2021, kan ze verder doorschuiven tot uiterlijk 31 december 2021. Maar minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, vraagt de leidinggevenden wel om er op toe te zien dat verlofdagen niet onbeperkt worden opgespaard om ze in één keer op te nemen. Een minimum aan verlof op regelmatige tijdstippen is een must voor het welzijn van de politiemensen.
Met Omzendbrief GPI 96 komt er dus opnieuw een bijzondere verlofregeling voor de politie. Reden is, net zoals in Omzendbrief GPI 93bis, het coronavirus. Niet alleen in 2020 zal de pandemie een zware impact hebben op de organisatie van de lokale en federale politiediensten en de inzet van de beschikbare personeelscapaciteit, ook in 2021 verwacht de minister extra druk op de werking waardoor een soepele verlofregeling nodig is.
Bijkomend geldt dat wie zijn jaarlijks vakantieverlof van 2020 niet heeft kunnen opnemen door een weigering, door moederschapsverlof of ziekte tijdens de overdrachtsperiode (1 januari 2021 tot en met 31 december 2021), die dagen kan overdragen tot en met 31 maart 2022.
De omzendbrief bevat ook de algemene verlofkalender voor 2021. Volgend jaar zijn er
2 reglementaire feestdagen. Bij de federale politie is het de commissaris-generaal die beide dagen toekent. Ze worden toegevoegd aan de verloffiche van 2021. Het personeel kan de dagen opnemen onder dezelfde voorwaarden als het jaarlijks vakantieverlof. Bij de lokale politie beslist de korpschef wat er met de 2 dagen gebeurt: ofwel voegt hij ze toe aan de verloffiche van 2021; ofwel legt hij ze vast op bepaalde data; ofwel voegt hij één dag toe aan de verloffiche en legt hij de andere dag vast op een bepaalde datum
4 vervangende verlofdagen. Twee daarvan liggen vast op 14 mei en 12 november 2021, zodat 2 brugdagen gecreëerd worden. De andere 2 dagen worden toegevoegd aan de verloffiche en kunnen vrij worden gekozen door het de personeelsleden. De korpschefs van de lokale politie kunnen hiervan afwijken als ze op 14 mei of 12 november al een reglementaire feestdag hebben vastgelegd.