Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Nieuw type waarschuwingsbord moet LZV’s in Vlaanderen beter doen opvallen

Nieuws - 22/07/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


Vanaf 30 juli 2020 mag het gele reflecterende waarschuwingsbord met de tekst ‘LET OP EXTRA LANG’ aan de achterkant van lange zware vrachtwagens (LZV’s of ecocombi’s) vervangen worden door een bord met de tekst ‘EXTRA LANG’ en een pictogram van een LZV. De bestaande borden zonder pictogram blijken heel wat chauffeurs te ontgaan, wat de verkeersveiligheid in gevaar kan brengen.
Supertrucks zijn vaak even lang als 6 personenwagens, maar omdat chauffeurs van achteren geen verschil zien met een gewone vrachtwagen verwachten ze ook de lengte van een gewone vrachtwagen. En dat kan gevaarlijke situaties opleveren bij invoegbewegingen en inhaalmanoeuvres. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters voert daarom een nieuw type waarschuwingsbord met pictogram in zodat chauffeurs beter kunnen zien dat het om een extra lange vrachtwagen gaat.
Maar let op: het oude waarschuwingsbord blijft bestaan. Het volstaat dus om één van de twee volgende borden achteraan op het voertuig aan te brengen:
  • het bijkomende waarschuwingsbord in zwarte tekst met een hoogte van 12 cm ‘LET OP EXTRA LANG’ (zoals voorzien in bijlage 11, appendix XIII van het technisch reglement) of
  • het nieuwe bijkomende waarschuwingsbord met volgende afmetingen: 560 mm tot 570 mm op 195 mm tot 205 mm. De markering is uitgevoerd met een geel retroreflecterend vlak van minimaal klasse 2 als vermeld in VN/ECE-reglement nummer 70 met een rode fluorescerende rand van 99 mm tot 41 mm. Lettertype van de tekst op het bord is Helvetica Neue black condensed. De hoogte van de letters bedraagt 80 mm.
In werking: 30 juli 2020

Bron:  23 juni 2020 - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 22 juni 2018 betreffende het basisnetwerk, de voertuigen, de aantakkingstrajecten en de vergunningen voor LZV in het kader van het tweede proefproject, BS 20 juli 2020.