Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: uitstel voor keuring snelheidsbegrenzer en tachograaf in Vlaanderen nog mogelijk tot 4 november

Nieuws - 13/05/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


Als de opleidings- en examencentra voldoende beschermingsmaatregelen nemen, kunnen de opleidingen, bijscholingen en examens in de sector van het gevaarlijk vervoer weer van start gaan op 11 of 18 mei. Ook de diensten van de technische keuring zijn weer aan de slag. Maar om geen onnodige drukte te creëren, mogen de keuringen en herkeuringen van de voorbije maanden uitgesteld worden. Voor snelheidsbegrenzers en tachografen is dat tot en met 4 november. Met een derde besluit tot wijziging van het coronabesluit inzake mobiliteit sleutelt het Vlaamse gewest tot slot aan de regels voor de taxibedrijven.
Snelheidsbegrenzer en tachograaf
Snelheidsbegrenzers moeten om de 2 jaar gecontroleerd worden door een erkend installateur en zijn dan onderworpen aan een technische keuring. Als de termijn van 2 jaar verstrijkt in de periode van 13 maart 2020 tot en met 3 november 2020, mag die controle en keuring uitgesteld worden tot en met 4 november 2020.
Hetzelfde geldt voor de controle en keuring van de tachograaf. Als de tachograaf normaal gezien tussen 13 maart 2020 en 3 november 2020 gecontroleerd en gekeurd moest worden, dan kan dat nu uitzonderlijk nog tot en met 4 november 2020.
Voertuigen en taxi’s
Voertuigen die normaal gezien tussen 13 maart 2020 en 17 augustus 2020 (d.i. 1 maand na het einde van de noodmaatregelen) naar de technische keuring moesten, mogen volgens de huidige uitstelregeling nog tot 17 november 2020 (4 maanden na het einde van de noodmaatregelen) aangeboden worden bij de keuring. Dat betekent echter niet dat de gewone keuringsdatum mee opschuift. Behalve voor taxi’s, nuanceert het derde wijzigingsbesluit. Daar begint de nieuwe keuringstermijn pas te lopen vanaf de datum dat het voertuig voor keuring wordt aangeboden.
‘Beschikken over een minimale kennis van het Nederlands’ is één van de cruciale eisen om een taxibedrijf of een andere vorm van individueel personenvervoer te mogen uitbaten. De exploitant krijgt normaal gezien 2 jaar de tijd om te bewijzen dat hij aan die voorwaarde voldoet. Maar aangezien alle taalopleidingen tijdelijk stopgezet werden door de coronacrisis, hoeft de exploitant pas na 31 december 2020 het bewijs te leveren dat hij een goede basiskennis heeft van onze taal.
Chauffeur gevaarlijk vervoer
Vanaf 11 mei 2020 mogen er opnieuw opleidingen en bijscholingen georganiseerd worden voor bestuurders van transporteenheden die ándere gevaarlijke goederen dan radioactieve stoffen vervoeren over de weg. En vanaf 18 mei kunnen er opnieuw examens en controletests plaatsvinden.
Veiligheidsadviseur
De opleidingen en bijscholingen tot veiligheidsadviseur voor het vervoer van gevaarlijke goederen over de weg, per spoor of over de binnenwateren gaan ook opnieuw van start op 11 mei. En vanaf 18 mei kunnen er weer examens en controletests afgenomen worden.
Het ministerieel besluit van 8 mei 2020, dat voor de derde keer het coronabesluit van 24 maart 2020 inzake mobiliteit wijzigt, is in werking getreden op 10 mei 2020.