Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: geldigheidsduur vervallen rijbewijzen en vakbekwaamheid verlengd tot eind september

Nieuws - 08/05/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


De rijbewijzen die tijdens de coronacrisis (vanaf 15 maart 2020) vervallen, blijven geldig tot en met 30 september 2020. Dat geldt ook voor de voorlopige rijbewijzen, de vakbekwaamheid (code 95 op de rijbewijzen), de rijbewijscategorieën die vermeld zijn op het rijbewijs en tal van rij-attesten zoals de griffie-attesten die het verval van het recht tot sturen beperken tot weekends of feestdagen. De Regering-Wilmès II voert voor al deze documenten een automatische verlenging door.
Rijbewijzen verlengen die zijn afgegeven door een andere lidstaat kan alleen door ze in te wisselen voor een Belgisch rijbewijs. daarvoor moet de houder zich aanbieden bij de gemeentelijke administratie. Omdat dit momenteel niet kan wordt in een bijzondere uitzondering voorzien. Houders van een Europees rijbewijs dat tijdens de coronacrisis vervalt, zijn ontslagen van de verplichting houder te zijn van een geldig rijbewijs. Ze mogen dus blijven rondrijden met hun vervallen exemplaar. Maar, voorwaarde is wel dat ze hun vervallen rijbewijs bij zich hebben tijdens het rijden. Deze uitzondering treedt buiten werking op 1 oktober 2020.
In werking: 16 maart 2020.

Bron:  Koninklijk besluit van 23 april 2020 houdende maatregelen betreffende het rijbewijs naar aanleiding van de COVID-19-crisis, BS 7 mei 2020.