Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Taser-proefproject in politiezones uitgebreid en verlengd tot 30 juni 2020

Nieuws - 24/10/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Het federale proefproject waarbij een aantal politiezones tasers of stroomstootwapens mogen gebruiken tijdens interventies, wordt verlengd tot 30 juni 2020. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem onlangs bevestigd in de Kamer. Meer nog: het project wordt niet alleen verlengd, de komende maanden krijgen nieuwe kandidaat-politiezones de kans om in het project te stappen. 

Het proefproject werd eind 2017 opgestart in 14 politiezones door toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Politiemensen kregen de mogelijkheid om tijdens interventies een taser te gebruiken in plaats van een wapenstok of een vuurwapen. Tenminste nadat ze daarvoor een specifieke opleiding hadden gevolgd.

Bedoeling van de proefperiode: kijken of de taser niet te gevaarlijk is, of de toepassing van de procedures vlot verloopt en of de opleiding voldoet.
Evaluatierapport
Intussen is een eerste evaluatierapport klaar.  De inhoud ervan werd niet besproken in de Kamer, maar minister De Crem liet wel weten dat de resultaten van de eerste testfase erg bemoedigend zijn. Op basis van die positieve bevindingen en het beperkte gebruik van de taser tot nog toe -  tussen augustus 2018 en februari 2019 werd de taser slechts 5 keer gebruikt – heeft de minister dan ook beslist om het project te verlengen én verder uit te breiden.

Bron: Commissie voor de Binnenlandse Zaken, ‘Het evaluatierapport over het gebruik van de taser in de testpolitiezones’, Kamer, 9 oktober 2019.