Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Taser-proefproject in politiezones uitgebreid en verlengd tot 30 juni 2020

Nieuws - 24/10/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Het federale proefproject waarbij een aantal politiezones tasers of stroomstootwapens mogen gebruiken tijdens interventies, wordt verlengd tot 30 juni 2020. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem onlangs bevestigd in de Kamer. Meer nog: het project wordt niet alleen verlengd, de komende maanden krijgen nieuwe kandidaat-politiezones de kans om in het project te stappen. 

Het proefproject werd eind 2017 opgestart in 14 politiezones door toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Politiemensen kregen de mogelijkheid om tijdens interventies een taser te gebruiken in plaats van een wapenstok of een vuurwapen. Tenminste nadat ze daarvoor een specifieke opleiding hadden gevolgd.

Bedoeling van de proefperiode: kijken of de taser niet te gevaarlijk is, of de toepassing van de procedures vlot verloopt en of de opleiding voldoet.
Evaluatierapport
Intussen is een eerste evaluatierapport klaar.  De inhoud ervan werd niet besproken in de Kamer, maar minister De Crem liet wel weten dat de resultaten van de eerste testfase erg bemoedigend zijn. Op basis van die positieve bevindingen en het beperkte gebruik van de taser tot nog toe -  tussen augustus 2018 en februari 2019 werd de taser slechts 5 keer gebruikt – heeft de minister dan ook beslist om het project te verlengen én verder uit te breiden.

Bron: Commissie voor de Binnenlandse Zaken, ‘Het evaluatierapport over het gebruik van de taser in de testpolitiezones’, Kamer, 9 oktober 2019.