Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer 2019 (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Nieuw in editie 2019: de wetgeving die geldt voor autorally’s op de openbare weg en voor wielerwedstrijden en alle-terreinwedstrijden, werd toegevoegd in het nieuwe deel ‘Sportwedstrijden op de openbare weg’. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje strafprocesrecht 2019Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Taser-proefproject in politiezones uitgebreid en verlengd tot 30 juni 2020

Nieuws - 24/10/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Het federale proefproject waarbij een aantal politiezones tasers of stroomstootwapens mogen gebruiken tijdens interventies, wordt verlengd tot 30 juni 2020. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem onlangs bevestigd in de Kamer. Meer nog: het project wordt niet alleen verlengd, de komende maanden krijgen nieuwe kandidaat-politiezones de kans om in het project te stappen. 

Het proefproject werd eind 2017 opgestart in 14 politiezones door toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. Politiemensen kregen de mogelijkheid om tijdens interventies een taser te gebruiken in plaats van een wapenstok of een vuurwapen. Tenminste nadat ze daarvoor een specifieke opleiding hadden gevolgd.

Bedoeling van de proefperiode: kijken of de taser niet te gevaarlijk is, of de toepassing van de procedures vlot verloopt en of de opleiding voldoet.
Evaluatierapport
Intussen is een eerste evaluatierapport klaar.  De inhoud ervan werd niet besproken in de Kamer, maar minister De Crem liet wel weten dat de resultaten van de eerste testfase erg bemoedigend zijn. Op basis van die positieve bevindingen en het beperkte gebruik van de taser tot nog toe -  tussen augustus 2018 en februari 2019 werd de taser slechts 5 keer gebruikt – heeft de minister dan ook beslist om het project te verlengen én verder uit te breiden.

Bron: Commissie voor de Binnenlandse Zaken, ‘Het evaluatierapport over het gebruik van de taser in de testpolitiezones’, Kamer, 9 oktober 2019.