Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer 2019 (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Nieuw in editie 2019: de wetgeving die geldt voor autorally’s op de openbare weg en voor wielerwedstrijden en alle-terreinwedstrijden, werd toegevoegd in het nieuwe deel ‘Sportwedstrijden op de openbare weg’. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje strafprocesrecht 2019Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Eenmalige subsidie voor lokale besturen die tablets aankopen voor hun gemeenschapswachten

Nieuws - 09/07/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Steden en gemeenten die dit jaar tablets aankopen voor hun gemeenschapswachten kunnen een deel van de kosten recupereren bij de Directie Lokale en Integrale Veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken. Het gaat om een eenmalige tussenkomst ‘in het kader van het preventiebeleid’.
De tegemoetkoming bedraagt maximaal 500 euro per tablet, per gemeenschapswacht van wie de tewerkstelling wordt gefinancierd in het kader van het strategisch veiligheids- en preventieplan dat met de minister van Binnenlandse Zaken is afgesloten voor de periode 2018-2019. De financiële hulp wordt gegarandeerd voor ieder lokaal bestuur dat een subsidiedossier indient vóór 1 januari 2020.
Meer details over de inhoud van de aanvraag in het Subsidiebesluit van 24 juni 2019.

Bron:  Ministerieel besluit van 24 juni 2019 tot toekenning van eenmalige financiële hulp aan de steden en gemeenten in het kader van de ICT-uitrusting van gemeenschapswachten, BS 5 juli 2019.