Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafprocesrecht 2019 (NIEUW)Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

DAB Beveiliging federale politie: legitimatiekaart en gradenplaatje voor beveiligingsagenten en beveiligingsassistenten

Nieuws - 11/02/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


De federale regering introduceert legitimatiekaarten voor de beveiligingsagenten, beveiligingsassistenten en beveiligingscoördinatoren in dienst van de nieuwe Directie Beveiliging van de federale politie (‘DAB Beveiliging’). De Commissaris-generaal van de geïntegreerde politie zal de komende weken starten met de verdeling ervan.
De beveiligingsagenten, -assistenten en -coördinatoren krijgen ook een eigen gradenplaatje. Dat zal, net zoals bij hun collega’s, de graadanciënniteit aangeven. Bij personeelsleden die over minstens ‘13 jaar anciënniteit in de graad’ beschikken, komt een streepje onder het graadteken. De benaming van de graad wordt vooraf aangevuld met het kwalificatief ‘eerste’.
Gradenplaatjes
eerste beveiligingscoördinator
beveiligingscoördinator
eerste beveiligingsassistent
beveiligingsassistent
aspirant-beveiligingsassistent
eerste beveiligingsagent
beveiligingsagent
aspirant-beveiligingsagent
Gradenplaatje met anciënniteit
eerste beveiligingscoördinator, eerste beveiligingsassistent
eerste beveiligingsagent
In werking
KB legitimatiekaarten: op 11 februari 2019 (de dag van publicatie in het Belgisch Staatsblad)
KB gradenplaatjes: op 21 februari 2019 (10 dagen na publicatie in het Belgisch Staatsblad)

Bronnen: 
-Koninklijk besluit van 25 januari 2019 tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 juni 2006 houdende de regeling van het uniform van de geïntegreerde politie, gestructureerd op twee niveaus, BS 11 februari 2019.
-Koninklijk besluit van 25 januari 2019 betreffende de legitimatiekaart van de beveiligingsagenten van politie, de beveiligingsassistenten van politie en de beveiligingscoördinatoren van politie, BS 11 februari 2019.