Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Vlaams proefproject LZV’s: wijziging voertuigvoorwaarden

Nieuws - 26/01/2023
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Vlaams Mobiliteitsminister Lydia Peeters wijzigt de voorwaarden waaraan LZV’s (Lange Zware Voertuigen) of ecocombi’s moeten voldoen in het kader van het tweede proefproject.
Voortaan moet de massa op de aangedreven assen van een LZV steeds minstens 1/5,5e bedragen van de totale massa in beladen toestand van de LZV. Dat in afwijking van artikel 32bis, 1.4.1.2 van het Technisch Voertuigreglement dat stelt dat de massa, gemeten onder de aandrijfas(sen) minstens gelijk moet zijn aan 25% van de totale massa van de combinatie van voertuigen of van het voertuig wanneer dit geen aanhangwagen trekt. Vlaams Mobiliteitsminister Lydia Peeters wijzigt in die zin het ‘MB Bescherming Verkeersinfrastructuur LZV van 22 juni 2018’. Ze schrapt de regel die stelt dat de totale massa van de LZV maximum 5,5 keer de massa op de aangedreven assen mag bedragen.
In werking: 2 februari 2023 (10 dagen na publicatie in het Belgisch Staatsblad).