Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Politiepersoneel langer thuis na bevalling partner: omstandigheidsverlof uitgebreid tot 15 dagen vanaf 2021 en 20 dagen vanaf 2023

Nieuws - 15/06/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Personeelsleden van de politiediensten kunnen voortaan langer thuis zijn na de bevalling van hun partner. Het omstandigheidsverlof waar papa’s en meemoeders volgens het RPPol recht op hebben nadat hun echtgenote is bevallen, wordt uitgebreid van 10 tot 15 werkdagen voor geboortes vanaf 1 januari 2021. Voor geboortes vanaf 1 januari 2023 bedraagt het omstandigheidsverlof 20 werkdagen. De federale regering volgt hiermee de wijzigingen m.b.t. het geboorteverlof die eerder zijn doorgevoerd in de private sector.
Het ‘omstandigheidsverlof na de bevalling van de echtgenote’ volgens artikel VIII.IV.1 van het RPPol staat zowel open voor statutairen (en stagiairs) als voor contractuelen. Maar contractuelen kunnen kiezen tussen het omstandigheidsverlof (openbare sector) en het geboorteverlof (privésector). De dagen omstandigheidsverlof komen hen dus alleen toe als ze geen gebruik maken van de regeling uit artikel 30, § 2, van de wet van 3 juli 1978 betreffende de arbeidsovereenkomsten.
In werking: retroactief vanaf 1 januari 2021.

Bron:  2 MEI 2021. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 30 maart 2001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten betreffende het omstandigheidsverlof naar aanleiding van de bevalling, BS 14 juni 2021, p.617902.