Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Correctie op federale basisdotatie 2020: politiezones ontvangen bijna 14 miljoen euro minder dan voorzien

Nieuws - 22/01/2021
-
Auteur 
Laure Lemmens / Tom Depla


De federale basisdotatie voor de politiezones voor het jaar 2020 bedraagt 715.451.104,55 euro en niet 729.390.960,24 euro zoals eind december werd geschat. Dat is dus bijna 14 miljoen euro minder dan voorzien.

De impact van de correctie op het terrein zal echter beperkt zijn. De federale overheid houdt immers ieder jaar rekening met een mogelijke correctie op het dotatiebedrag om een eventueel verschil tussen de geschatte evolutie en de reële evolutie van de gezondheidsindex op te vangen.

Saldo van 30.870.425,76 euro

Ze werkt daarom met maandelijkse voorschotten. Gedurende het hele jaar ontvangen de zones maandelijks een voorschot dat in totaal 98% bedraagt van het dotatiebedrag dat ze het jaar voordien hebben ontvangen. Op die manier werd voor het jaar 2020 intussen 698.520.534,48 euro uitbetaald. Dit wil zeggen dat er na de correctie nog een saldo van 30.870.425,76 euro overblijft. Dit resterende bedrag zal nog deze maand worden gestort aan de gemeenten en de meergemeentepolitiezones.

De bijlage bij het besluit van 15 januari 2020 geeft per zone het precieze verlies aan. In een tweede bijlage het saldo dat hen nog zal worden uitbetaald in januari.

Bron: Ministerieel besluit van 15 januari 2021 houdende de definitieve bedragen en de correctie van de indexatie van de federale basisdotatie voor het jaar 2020, BS 22 januari 2021.