Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrecht 2020Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Gevaarlijke goederen: Vlaanderen stemt in met ADN-2019 voor vervoer over binnenwateren

Nieuws - 14/10/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


Het grensoverschrijdend vervoer van gevaarlijke goederen per binnenschip wordt sinds 1 juli 2019 gedomineerd door de 2019-versie van de bijlage bij de ‘Europese Overeenkomst voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de binnenwateren (ADN)’. De Vlaamse regering heeft die ADN-2019-bijlage nu overgenomen in Vlaams recht. En aangezien de oorspronkelijke tekst alleen in hetEngels, Frans en Russischwerd gepubliceerd, heeft zij een Nederlandse vertaling toegevoegd van 1.116 bladzijden.
De ADN-overeenkomst en zijn lijvige bijlage gaan uit van Unece, de Europese Economische Commissie van de Verenigde Naties. De bijlage met de concrete vervoersafspraken wordt om de 2 jaar bijgewerkt. Die 2-jaarlijkse updates worden stelselmatig overgenomen in het recht van de Europese Unie, waarna ze ook nog eens omgezet moeten worden in het nationaal recht van alle lidstaten. De meest recente versie dateert van 2019. Die versie mocht op de binnenwateren toegepast worden sinds 1 januari 2019, maar moet toegepast worden sinds 1 juli 2019. Op 1 januari 2021 wordt een nieuwe ADN-versie van kracht.