Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

In 2020 opnieuw normale verlofregeling voor politie… of toch niet?

Nieuws - 11/12/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


De politie geniet in 2020 geen bijzondere verlofregeling meer omwille van de unieke omstandigheden door de vluchtelingencrisis en de bijzondere situatie na de aanslagen in ons land en de daaropvolgende terreurmaatregelen. Niet-opgenomen vakantiedagen van 2019 moeten dus vóór 1 april 2020 worden genomen zoals ‘normaal’. Hoewel…
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem mag dan wel geen bijzonder uitstel verlenen tot het einde van het jaar zoals dat het geval was na de aanslagen in ons land en de daaropvolgende terreurmaatregelen en de vluchtelingencrisis, hij voorziet toch een mini-uitzondering op de normale verlofregeling. Omdat de paasvakantie zo dicht bij de normale deadline valt, wil de minister de personeelsleden van de politiediensten de kans geven om dan verlof te nemen. Hij laat daarom toe dat personeel niet-opgenomen vakantiedagen van 2019 opneemt tot en met 30 april 2020.
Herinner dat het UBPol verder uitstel voorziet voor personeelsleden die hun jaarlijks vakantieverlof niet hebben kunnen opnemen omwille van een weigering, een moederschapsverlof of een afwezigheid wegens ziekte tijdens de overdrachtsperiode (1 januari 2020 – 31 maart 2020). Zij mogen hun niet-opgenomen vakantieverlof overdragen tot 1 april 2021.
Ten slotte de verlofkalender. In 2020 zijn er
2 reglementaire feestdagen. Bij de federale politie is het de commissaris-generaal (of de overheden die zij aanwijst) die beide dagen toekent. Ze worden toegevoegd aan de verloffiche van 2019. Het personeel kan de dagen opnemen onder dezelfde voorwaarden als het jaarlijks vakantieverlof. Bij de lokale politie beslist de korpschef wat er met de 2 dagen gebeurt: ofwel voegt hij ze toe aan de verloffiche van 2019; ofwel legt hij ze vast op bepaalde data; ofwel voegt hij één dag toe aan de verloffiche van 2019 en legt hij de andere dag vast op een bepaalde datum.
4 vervangende verlofdagen. Eén daarvan ligt vast op 22 mei 2020. De andere 3 worden toegevoegd aan de verloffiche en kunnen vrij worden gekozen door het de personeelsleden. De korpschefs van de lokale politie kunnen hiervan afwijken als ze op 22 mei al een reglementaire feestdag hebben vastgelegd.

Bron:  Omzendbrief GPI 92 van 27 november 2019 betreffende de overdracht van verloven van 2019 en de toekenning van sommige verloven in 2020, BS 9 december 2019.

Extra informatie: Omzendbrief GPI 90 van 29 november 2018 betreffende de overdracht van verloven van 2018 en de toekenning van sommige verloven in 2019, BS 12 december 2018.