Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Legitimatiebewijs voor inspecteurs Gegevensbeschermingsautoriteit

Nieuws - 17/01/2019
-
Auteur 
Ilse Vogelaere


De Gegevensbeschermingsautoriteit heeft een eigen onderzoeksorgaan, de inspectiedienst. Zijn leden - de inspecteur-generaal en de inspecteurs - moeten bij hun onderzoeken een legitimatiebewijs kunnen voorleggen. Het model daarvan is nu vastgelegd.



De Gegevensbeschermingsautoriteit ziet toe op de bescherming van de privacy bij de verwerking van persoonsgegevens. Haar inspectiedienst beschikt over ruime onderzoeksbevoegdheden. De inspecteurs kunnen onder meer personen identificeren en verhoren, een schriftelijke bevraging houden, onderzoeken ter plaatse uitvoeren, informaticasystemen raadplegen en gegevens daarvan kopiëren en goederen in beslag nemen of verzegelen. Het legitimatiebewijs heeft hier dus zijn belang. 

De inspecteurs kunnen optreden op vraag van het directiecomité of op vraag van de geschillenkamer van de Gegevensbeschermingsautoriteit. Maar de inspectiedienst kan ook zelf beslissen om zaken te gaan onderzoeken. Namelijk wanneer het zelf ernstige aanwijzingen heeft van een praktijk die een inbreuk uitmaakt op de privacyregels.

Bron: Directiecomité van de Gegevensbeschermingsautoriteit - Legitimatiebewijs, BS 15 januari 2019

Extra informatie: Wet van 3 december 2017 tot oprichting van de Gegevensbeschermingsautoriteit (art. 63 e.v.)