Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Europees-Canadese overeenkomst over uitwisseling gerubriceerde informatie moet samenwerking op gebied van veiligheid verbeteren

Nieuws - 16/01/2018
-
Auteur 
Laure Lemmens


Canada en de EU willen in de toekomst nauwer samenwerken in het kader van het gemeenschappelijk veiligheids- en defensiebeleid. Regelmatig informatie uitwisselen is daarbij cruciaal. Vitale info en gerubriceerde gegevens moeten echter afdoende beschermd worden, zodat ze niet in de verkeerde handen terecht komen. Daarover werden op 29 mei 2017 alvast de nodige afspraken gemaakt in de ‘Overeenkomst tussen Canada en de EU inzake beveiligingsprocedures voor de uitwisseling en bescherming van gerubriceerde gegevens’.
De tekst behandelt de toegang tot gerubriceerde info, de beveiliging ervan, de manier van vrijgeven, openbaar maken en doorzenden en het toezicht op de uitvoering van de overeenkomst.
Algemeen geldt onder meer dat
de toegang tot gerubriceerde gegevens beperkt is tot gemachtigde personen die voor de uitoefening van hun officiële taken toegang tot die gegevens moeten hebben;
de partij die gerubriceerde gegevens ontvangt, deze moet bewaren op een locatie is beveiligd is en die wordt gecontroleerd en beschermd;
iedere partij een aannemer of potentiële aannemer (dat is een natuurlijk persoon of rechtspersoon die bekwaam is om overeenkomsten te sluiten) gerubriceerde gegevens verstrekken indien de verstrekkende partij daarvoor vooraf schriftelijke toestemming heeft gegeven;
er rekening moet worden gehouden met het toegekende veiligheidsniveau van de gerubriceerde gegevens (top secret, secret, confidential of EU-restricted).
De overeenkomst is momenteel nog niet in werking getreden. Dat gebeurt pas op de eerste dag van de eerste maand na die waarin de partijen elkaar hebben kennisgegeven van de voltooiing van de daartoe vereiste interne procedures.

Bron:
- Overeenkomst tussen Canada en de Europese Unie inzake beveiligingsprocedures voor de uitwisseling en bescherming van gerubriceerde gegevens, Pb. L. 15 december 2017, afl. L333/2.
-  Besluit (GBVB) 2017/2322 van de Raad van 29 mei 2017 betreffende de ondertekening en de sluiting van de Overeenkomst tussen Canada en de Europese Unie inzake beveiligingsprocedures voor de uitwisseling en bescherming van gerubriceerde gegevens, Pb. L. 15 december 2017, afl. L333/1.

Extra informatie:
- Info datum van inwerkingtreding