Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Raad van State vernietigt bevorderingsregel voor HINP bij Algemene Inspectie

Nieuws - 10/08/2022
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


De Raad van State vernietigt artikel 5 van het KB van 5 september 2019 dat een aantal bevorderingsregels bevat voor de hoofdinspecteurs van politie (HINP’s) bij de Algemene Inspectie van de federale en van de lokale politie.
Op basis van dat artikel kunnen HINP’S verbonden aan de Algemene Inspectie slechts bevorderd worden door overgang naar een hoger kader ‘overeenkomstig de mobiliteitsregels in een vacante betrekking van commissaris van politie’. Dit betekent dat ze alleen tot commissaris van politie kunnen worden benoemd als ze ‘in het kader van de mobiliteit postuleren en gekozen worden in een vacante betrekking van commissaris’.
Dat terwijl die voorwaarde niet bestaat voor de HINP’s verbonden aan de geïntegreerde politie. Zij kunnen – eens geslaagd in de basisopleiding – automatisch bevorderd worden door overgang naar het hoger kader.
En dat vormt volgens de RvS een schending van het gelijkheidsbeginsel en het beginsel van niet-discriminatie vervat in de artikelen 10 en 11 van de Grondwet. Er wordt volgens de raad geen redelijke verantwoording gegeven waarom beide categorieën verschillend worden behandeld. Het betrokken artikel 5 van het KB van 5 september 2019 wordt daarom vernietigd.

Bron:  Raad van State, 27 juni 2022, nr. 245.118.