Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2022 (NIEUW)In editie 2022 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2021. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2022 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2022 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafprocesrecht 2021 (NIEUW)Het Zakboekje Strafprocesrecht is een onmisbaar werkinstrument dat het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht correct en efficiënt te gebruiken in de praktijk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Update van lijst verboden verdovende middelen

Nieuws - 13/04/2022
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


De lijst van de illegale stoffen in het KB verdovende middelen, psychotrope stoffen kreeg een update.
De stoffen Isotonitazene en Flubromazolam werden uit de lijsten gehaald.
Aan volgende lijsten werden verboden stoffen toegevoegd:
bijlage IA (“tabel I yellow list”);
bijlage IIB (tabel 1 van de “green list”);
bijlage III, (tabel III en IV van de “green list”);
bijlage IVB (stoffen nationaal opgelijst die niet vallen onder andere bijlages).
De tabellen met de toegevoegde stoffen zijn gepubliceerd in het KB van 23 maart 2022.
In werking: 22 april 2022, 10 dagen na verschijning in het BS.

Bron:  23 MAART 2022. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 6 september 2017 houdende regeling van verdovende middelen en psychotrope stoffen,BS 12 april 2022.