Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Verkeersvademecum 2022 (NIEUW)In editie 2022 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2021. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2022 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2022 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafprocesrecht 2021 (NIEUW)Het Zakboekje Strafprocesrecht is een onmisbaar werkinstrument dat het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht correct en efficiënt te gebruiken in de praktijk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Politiezones Voeren en Bilzen-Hoeselt-Riemst werken samen in een associatie

Nieuws - 01/12/2021
-
Auteur 
Tom Depla


De politiezones Voeren en Bilzen-Hoeselt-Riemst werken al jaren in enkele domeinen sporadisch samen. Nu zetten ze de volgende stap en gaan ze intensiever samenwerken. De vier burgemeesters ondertekenden daarvoor een associatieprotocol. Dat gaat officieel van start op 1 januari 2022.

In een persbericht stellen de burgemeesters dat er sprake is van een operationele fusie tussen beide politiezones. “De keuze voor een associatie in plaats van voor een administratieve en juridische fusie garandeert dat de beide korpsen hun eigenheid behouden terwijl ze toch verregaand samenwerken, en in een aantal domeinen zelfs de facto als één organisatie optreden”, luidt het.

De doelstelling van de operationele fusie is het verhogen van de kwaliteit en de snelheid van de dienstverlening aan de inwoners. De bundeling van krachten zorgt ook voor meer expertise op alle vlakken.

Operationele domeinen waarop de zones zullen samenwerken zijn onder andere één permanentie van de officier van wacht en van de wachtleider, onderlinge bijstand voor zowel dringende als geplande interventies en acties, en één permanentie voor slachtofferbejegening. Bij de ondersteunde domeinen gaat het bijvoorbeeld over de gezamenlijke organisatie van opleidingen, de gedeelde aankoop en het gebruik van duur materiaal, en een gemeenschappelijke ICT-dienst.