Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Vlaamse ADR-regels afgestemd op ADR-2021 mét nieuwe boete voor inbreuk met mobiele tanks

Nieuws - 24/06/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


De Vlaamse ADR-boetecatalogus voorziet voortaan in een boete van 550 euro wanneer de reële verblijfstijd ontbreekt op het vervoerdocument voor sterk gekoelde vloeibaar gemaakte gassen in mobiele tanks.
De Vlaamse regering schikt zich hiermee naar de nieuwe verplichting voor mobiele tanks uit het ADR-2021, het nieuwe Verdrag betreffende vervoer van gevaarlijke goederen over de weg dat op 1 januari 2021 in werking is getreden. Al is er naar goede gewoonte een overgangsperiode van 6 maanden bepaald. Dit betekent dat stoffen en voorwerpen van het ADR nog tot en met 30 juni 2021 mogen vervoerd worden volgens de voorschriften uit ADR-2019.
Het ADR-2021 verruimt de bestaande verplichting voor verzenders om in het geval van tankcontainers die sterk gekoelde vloeibaar gemaakte gassen vervoeren altijd de reële verblijfstijd aan te geven in het vervoerdocument. Voortaan moeten verzenders dat ook doen voor vervoer via mobiele tanks.
De regering past trouwens niet alleen de boetelijst aan in het KB wegvervoer gevaarlijke goederen van 24 maart 1997, ze zorgt ook voor de formele omzetting van de Europese Richtlijn 2020/1833, de basis van het ADR-2021. Ze doet dat via een verwijzing naar de richtlijn, zowel in het KB wegvervoer gevaarlijke goederen van 1997 als in het KB vervoer gevaarlijke stoffen via de weg of per spoor van 28 juni 2009.
In werking: 4 juli 2021 (10 dagen na publicatie in het Belgisch Staatsblad).

Bron:  4 JUNI 2021. - Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 24 maart 1997 betreffende de inning en de consignatie van een som bij het vaststellen van sommige overtredingen inzake het vervoer over de weg van gevaarlijke goederen, met uitzondering van ontplofbare en radioactieve stoffen en het koninklijk besluit van 28 juni 2009 betreffende het vervoer via de weg of per spoor van gevaarlijke goederen, met uitzondering van ontplofbare en radioactieve stoffen,BS 24 juni 2021 bl. 64855.