Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?


Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Federale dotatie van ruim 8 miljoen euro in 2021 voor diverse projecten politiezones

Nieuws - 11/05/2021
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


De federale overheid maakt 8.187.288,87 euro vrij voor diverse projecten van de lokale politiezones in 2021. Dat is net hetzelfde bedrag als in 2020 en in 2019.
De zogenaamde ‘dotatie om bepaalde initiatieven in politiezones te stimuleren’ is sinds 2017 de opvolger van de vroegere ‘dotatie om het aanwervingsbeleid’ te stimuleren. De dotatie is sinds de wijziging ruimer, het gebruik breder. Het geld is onder meer bestemd om de kosten te dekken voor de aanwerving van personeel, de aankoop van ANPR-camera’s, fusie en extra uitgaven verbonden aan een nieuwe penitentiaire instelling of gesloten centrum voor minderjarigen op het grondgebied van de zone.
Het KB met de verdeling van de dotatie tussen de zones is op 7 mei 2021 in het Staatsblad verschenen. De bedragen worden in één enkele keer uitgekeerd aan de gemeenten en de meergemeentezones.

Bron:  2 APRIL 2021. - Koninklijk besluit houdende de toekenning van een federale dotatie voor het jaar 2021 om bepaalde initiatieven in politiezones te stimuleren,BS 07 mei 2021