Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Het Belgische politiewezen 2021 - Wetboek (NIEUW)Met het wetboek Het Belgische politiewezen hebt u alle wetgeving over de organisatie en de bevoegdheden van de politie in één standaardwerk. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Vlaams bekwaamheidsattest voor LZV-bestuurders

Nieuws - 28/01/2021
-
Auteur 
Laure Lemmens


Vlaanderen werkt volop aan een eigen opleiding ‘beroepsbekwaamheid’ voor bestuurders van langere en zwaardere vrachtwagens – de zogenaamde LZV’s of supertrucks. Eind 2020 was het wettelijk kader klaar met de basisregels voor de opleiding en de examens. Nu is ook het model van bekwaamheidsattest klaar dat aan het eind van de opleiding wordt uitgereikt.
Het attest (voluit: het ‘Bewijs van beroepsbekwaamheid voor de bestuurder van een langere en zwaardere sleep’) bewijst dat de bestuurder de Vlaamse bekwaamheidsopleiding heeft gevolgd en geslaagd is in het afsluitende examen. De verantwoordelijke van het erkende opleidingscentrum staat in voor de attestering.
De Vlaamse bekwaamheidsopleiding is goed nieuws voor de LZV-bestuurders. Zij moeten immers niet meer uitwijken naar Nederland om hun certificaat te behalen. De bestuurders die al een Nederlands attest bezitten, hoeven niet meteen te beginnen vrezen. Dat attest blijft hier gewoon gelden.

Meer concreet zitten bestuurders goed als ze een Vlaams bekwaamheidsattest kunnen voorleggen of een gelijkwaardig attest dat werd uitgereikt door het Waals of Brussels Hoofdstedelijk gewest. Maar ook wanneer ze beschikken over een Nederlands CCV-certificaat Chauffeur Lange Zware Voertuigen dat werd uitgereikt voor de inwerkingtreding van het Vlaamse opleidingskader (14 december 2020).

Bron:  7 JANUARI 2021. - Ministerieel besluit tot vaststelling van het model van bekwaamheidsattest ter uitvoering van artikel 4, tweede lid, van het besluit van de Vlaamse Regering van 23 oktober 2020 tot bepaling van de voorwaarden voor de beroepsbekwaamheid van de bestuurder van een langere en zwaardere sleep,BS 27 januari 2021, bl. 5950.