Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrecht 2020Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19 vanaf 23 oktober 2020: maximaal 200 personen binnen, profvoetbal en tennistornooi zonder publiek

Nieuws - 26/10/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


Op vrijdag 23 oktober besliste de federale regering om de anticoronamaatregelen van maandag 19 oktober alweer bij te sturen. De maatregelen gingen nog diezelfde dag in, om 18 uur.
De nieuwe maatregelen zijn:
De horecasector mag nog enkel tot 20u ’s avonds afhaalmaaltijden aanbieden met alcohol. De verkoop van alcohol was al verboden vanaf 20u ’s avonds.
Pretparken gaan opnieuw dicht.
Dierentuinen en dierenparken mogen openblijven, maar de binnenruimtes gaan op slot, met uitzondering van de sanitaire voorzieningen en de noodgebouwen.
Er blijft een samenscholingsverbod bestaan voor meer dan 4 personen. In afwijking daarvan geldt er voor georganiseerde binnenactiviteiten op professioneel, cultureel, religieus, onderwijs-, verenigings- of sportief vlak een maximum van 40 bezoekers, maar via een sectorprotocol of een protocol per activiteit kunnen er meer dan 40 personen toegelaten worden. Maar zelfs met een protocol kan dat aantal nooit hoger zijn dan 200, aldus het nieuwe besluit.
Ook casino’s, speelautomatenhallen en wedkantoren zitten vast aan dat maximum van 40 bezoekers en kunnen daarvan afwijken via een protocol. Maar ook daar geldt nu dat een protocol niet meer dan 200 bezoekers kan toelaten.
Voor evenementen en voorstellingen buiten geldt nog steeds een maximum van 400 personen. Voor sportwedstrijden bestaat er een apart regime.
Professionele sportwedstrijden vinden vanaf nu namelijk plaats zónder publiek.
Sportieve wedstrijden voor amateurs zijn verboden. Behalve voor spelertjes en jonge spelers tot en met 18 jaar. Elke wedstrijd mag bijgewoond worden door ten hoogste 1 lid van het huidhouden van elke deelnemer.
De eis om vooraf toelating te vragen aan de gemeente voor sportieve wedstrijden (van meer dan 200 deelnemers) op de openbare weg, wordt uitgebreid naar álle evenementen, voorstellingen en wedstrijden op de openbare weg. De gemeente kan niet meer afwijken van de nieuwe maxima. Ook niet voor permante infrastructuren met een zittend publiek.
Bepalingen in protocollen die meer dan 200 personen (binnen) of meer dan 400 personen (buiten) toelaten, of die profwedstrijden met publiek toelaten of amateurwedstrijden met meer publiek dan 1 gezinslidper speler, verliezen tijdelijk hun geldigheid.
Het ministerieel besluit voert tot slot nog enkele correcties door:
Het drank- en eetverbod geldt niet alleen op de nog toegelaten markten, maar ook op de toegelaten kleine kermissen.
De regels op de samenscholing en op het aanbieden en nuttigen van drank en eten gelden niet voor vitale handelszaken, bedrijven en diensten.
De verplichte sluiting van alle eet- en drankgelegenheden geldt evenmin in de transitzones van de luchthavens en voor de dak- en thuislozenopvang.
Al deze maatregelen zijn in werking getreden op vrijdag 23 oktober 2020, om 18u, en blijven geldig tot en met 19 november 2020.
Intussen hebben de 3 gewesten alweer strengere maatregelen afgekondigd.

Bron:  23 OKTOBER 2020. - Ministerieel besluit houdende wijziging van het ministerieel besluit van 18 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, BS 23 oktober 2020.

Extra informatie: MB van 18 oktober 2020.