Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Vlaamse regering stuurt regels voor integrale jeugdhulp bij

Nieuws - 26/07/2019
-
Auteur 
Ilse Vogelaere


Vlaanderen wijzigde eerder de decreten over de integrale jeugdhulp en over de rechtspositie van de minderjarige in de integrale jeugdhulp. Die aanpassingen zorgen ervoor dat de Vlaamse regering ook haar besluit integrale jeugdhulp moet bijsturen. Tegelijk verbetert en verduidelijkt ze de bestaande regels. En er zijn ook nieuwigheden. We stippen er enkele aan.
Jeugdhulpdossiers langer bewaard
De jeugdhulpdossiers bij de toegangspoort, de gemandateerde voorzieningen en de sociale dienst jeugdrechtbank worden voortaan bewaard tot de jongere 35 jaar wordt. Dat is nodig omdat de mogelijkheden inzake voortgezette hulpverlening zijn verruimd.
Voortgezette hulpverlening uitgebreid
De groep jongeren die aanspraak kan maken op voortgezette hulpverlening wordt uitgebreid. Ook jongeren die vroeger een aanvraag voor rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp hebben gedaan, kunnen voortaan gebruikmaken van de voortgezette hulpverlening. En dus niet alleen de jongeren waarvoor een aanvraag niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp werd gedaan.
Voortaan ook hulpprogramma gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg
De jeugdhulp organiseert voortaan ook een hulpprogramma gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg voor minderjarigen die verblijven in een gemeenschapsinstelling en een hulpvraag rond geestelijke gezondheid hebben. De aanmelding voor het hulpprogramma kan enkel gebeuren door een psycholoog of pedagoog van de instelling, en dit voor minderjarigen waarvan men inschat dat psychiatrische expertise nodig is.
Jeugdhulp organiseert een gelijkaardig hulpprogramma ook voor minderjarigen die residentieel in een jeugdhulpvoorziening verbijven en een hulpvraag rond geestelijke gezondheid hebben.
Het nieuwe besluit van 22 maart 2019 is in werking getreden op 7 juli 2019.

Bron:  Besluit van de Vlaamse Regering van 22 maart 2019 houdende wijzigingen aan het besluit van de Vlaamse Regering van 21 februari 2014 betreffende de integrale jeugdhulp, BS 27 juni 2019

Extra informatie:
Decreet van 12 juli 2013 betreffende de integrale jeugdhulp
Decreet van 7 mei 2004 betreffende de rechtspositie van de minderjarige in de integrale jeugdhulp