Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Minister Verlinden verduidelijkt wapendracht van buitenlandse speciale interventie-eenheden die hier bijstand verlenen

Nieuws - 08/01/2021
-
Auteur 
Laure Lemmens


De agenten van buitenlandse speciale interventie-eenheden die in België bijstand komen verlenen, mogen op ons grondgebied wapens en munitie voorhanden hebben en vervoeren die in hun land van herkomst behoren tot de reglementaire uitrusting. Maar ze mogen alleen die wapens en munitie dragen die ze volgens de wet van 19 juli 2018 ook effectief in ons land mogen gebruiken. Daarbij gaat het enkel om wapens die qua aard, type en kaliber vergelijkbaar zijn met die welke, in dezelfde situatie en overeenkomstig de toepasselijke nationale regelgeving, mogen gebruikt worden door de Belgische politieambtenaren behorende tot de speciale interventie-eenheden.
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden verduidelijkt daarmee de wapendracht van de agenten van de buitenlandse speciale interventie-eenheden die hier bij ons bijstand komen verlenen bij politieopdrachten. Pas sinds 2018, met de Verzamelwet van 19 juli, heeft ons land een gedetailleerde interne wettelijke regeling die het kader, de voorwaarden en de procedures vastlegt voor deze vorm van bijstand. Het besluit van minister Verlinden was nodig voor de verdere uitvoering ervan.
In werking: 28 december 2020.

Bron:  10 DECEMBER 2020. - Ministerieel besluit betreffende het voorhanden hebben, het vervoeren en het dragen van bewapening door agenten van buitenlandse speciale interventie-eenheden,BS 18 december 2020.

Extra informatie: Wet van 19 juli 2018 tot wijziging van diverse bepalingen die betrekking hebben op de politiediensten en betreffende de Romeinse instellingen, BS 21 augustus 2018 (art. 22-30 Verzamelwet Politie).