Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: mondmaskerplicht op openbaar domein in Brussels gewest behalve bij zwaar fysiek werk

Nieuws - 13/08/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


In Antwerpen moesten we ons behelpen met een onvindbaar provinciaal besluit, maar in Brussel kan er een volwaardig ministerieel besluit van af om aan te kondigen dat het dragen van een mondmasker vanaf 12 augustus ‘te allen tijde’ verplicht is op het openbaar domein én op alle private, maar voor het publiek toegankelijke plaatsen op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het mondmasker is er verplicht voor alle personen van 12 jaar en ouder.

Een mondmasker is: ‘elke voorziening of [elk] stuk stof dat de neus en de mond van een persoon volledig bedekt’. Als het dragen van een echt mondmasker of van een alternatief uit stof niet kan om medische redenen, mag een gelaatsscherm gebruikt worden.

Een mondmasker is niet verplicht:

  • tijdens het beoefenen van een sport
  • bij het uitvoeren van intensief fysiek werk op de openbare weg, en
  • voor mensen die door hun handicap geen mondmasker of gelaatsscherm kunnen dragen.

Maar dan moet de anderhalvemeterregel wel gerespecteerd worden.

De mondmaskerplicht geldt vanaf de dag van bekendmaking van deze maatregel in het Belgisch Staatsblad. Dat is vanaf 12 augustus 2020. De politie kan verbaliseren.
Wij vragen ons trouwens af wat de bedoeling is van artikel 5 van dit besluit. Twijfelt minister-president Rudi Vervoort aan de Grondwettelijkheid van zijn besluit? Feit is dat hij in artikel 5 een volledige handleiding geeft over hoe u tegen zijn besluit een beroep tot nietigverklaring of een vordering tot schorsing kunt instellen bij de Raad van State.

Bron: 6 AUGUSTUS 2020. - Besluit van de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest houdende de verplichting van het te allen tijde dragen van een mondmasker op het openbaar domein en elke private maar publiek toegankelijke plaats over het hele grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, BS 12 augustus 2020.