Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafprocesrecht 2019 (NIEUW)Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Fietsaanhangwagens tot 1,2 meter breed toegelaten tijdens Brusselse proefprojecten voor fietskoeriers

Nieuws - 15/05/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Fietsaanhangwagens die gebruikt worden in het kader van een Brussels proefproject ‘goederenvervoer per fiets’, mogen tot 1,2m breed zijn. De Wegcode hanteert normaal een maximumafmeting van 1 meter, maar die blijkt voor het vervoer van grotere artikelen te klein.
Bedrijven die deze bredere aanhangwagens willen inzetten, hebben wel een vergunning nodig van de Brusselse minister van Mobiliteit of de directeur van de Directie Strategie van het bestuur van Brussel Mobiliteit (‘de afgevaardigde ambtenaar’). De vergunning is 2 jaar geldig en kan na evaluatie één keer verlengd worden.
Wanneer bij een verkeersongeval blijkt dat het werd veroorzaakt door de breedte van de aanhangwagen of wanneer de aanhangwagen de gevolgen van een ongeval heeft verzwaard, dan kan de vergunning worden ingetrokken.
In werking: van 1 mei 2019 tot 1 mei 2023. Op 1 mei 2023 zijn de afgeleverde vergunningen niet langer geldig.

Bron:  Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 25 april 2019 betreffende bredere aanhangwagens voor fietsen in het kader van proefprojecten voor goederenvervoer per fiets, BS 7 mei 2019.

Extra informatie: Wegcode (art. 46 en 82.4.2).