Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Nu 20% korting op een jaarabonnement Verkeersspecialist!Ontdek deze aanbieding in de webshop.
 

Verkeersvademecum 2018 (NIEUW)In editie 2018 van het Verkeersvademecum zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2017. Er zijn onder andere wijzigingen in de onderdelen onmiddellijke inning en consignatie, afmetingen voertuigen en slepen, verzekering BA motorrijtuigen, technische eisen voor brom- en motorfietsen, en begeleidersattest voor begeleider voorlopig rijbewijs B. Een uitgebreider overzicht van de wijzigingen vindt u in de toelichting op onze webshop, waar u het boek ook meteen kunt bestellen.
 

Gemeentelijke administratieve sancties voor verkeersinbreuken


 Basiswetboek wegverkeer voor de politie

Dit boek is een onmisbaar hulpmiddel voor alle professionals die met GAS voor verkeersinbreuken in aanraking komen, zoals vaststellers, GAS-ambtenaren en advocaten. Het boek biedt een diepgaande analyse van de regelgeving en bevat verwijzingen naar en citaten uit de toepasselijke wetsartikels. De toelichting bevat rechtspraak en is rijkelijk geïllustreerd met afbeeldingen van verkeersborden, wegmarkering en parkeersituaties. Ga meteen naar onze webshop en plaats uw bestelling.

Ook Brusselse autokeuring 3,6 procent duurder

Nieuws - 10/01/2018
-
Auteur 
Laure Lemmens


Niet alleen in Vlaanderen, ook in Brussel betaal je sinds begin dit jaar meer voor een technische keuring van je voertuig. Het Hoofdstedelijk Gewest heeft de tarieven op dezelfde manier geïndexeerd, met dus ook hier een prijsstijging met 3,6% voor de keuring van een wagen, van 30,60 naar 31,70 euro. Voor bussen en zware vrachtwagens (MTM > 3.500 kg) stijgt het tarief van 54,60 naar 56,50 euro.
Een volgende aanpassing komt er ten vroegste op 1 januari 2020. Volgens het Technisch Reglement Auto’s is indexeren slechts om de 2 jaar toegelaten.
Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven die zowel in Vlaanderen als in Brussel van toepassing zijn vanaf 1 januari 2018 (btw inbegrepen), naast de tarieven die gelden tot en met 31 december 2017.
In werking: retroactief vanaf 1 januari 2018 (de omzendbrief van 23 december 2015 wordt opgeheven).

Bron:  Ministeriële omzendbrief van 18 december 2017 houdende indexering van de bedragen van de door de erkende instellingen voor autokeuringen te innen vergoedingen, de belasting over de toegevoegde waarde inbegrepen, BS 5 januari 2018.

Extra informatie: Ministerieel besluit van 18 december 2017 houdende de indexering van de bedragen van de door de erkende instellingen voor autokeuring te innen vergoedingen, de belasting over de toegevoegde waarde inbegrepen, BS 27 december 2017.