Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer 2018 (NIEUW)Het 'Wetboek wegverkeer en wegvervoer' is de nieuwe naam van het 'Basiswetboek wegverkeer voor de politie'. Het bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de politie en is het ook een handig hulpmiddel voor iedereen die geregeld met de verkeerswetgeving in aanraking komt. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje Handhaving Ruimtelijke Ordening 2018Het Zakboekje Handhaving Ruimtelijke Ordening 2018 is volledig afgestemd op de nieuwe regels van het Decreet Handhaving Omgevingsvergunning en het Handhavingsbesluit Ruimtelijke Ordening, die op 1 maart 2018 in werking zijn getreden. Met het nieuwe decreet wordt de handhaving helemaal omgegooid. Daarom werd ook het zakboekje volledig herwerkt en kreeg het een nieuwe structuur. Het is nu meer dan ooit een juridische en praktische handleiding bij de handhavingsinstrumenten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje strafrecht 2018De nieuwe editie van Zakboekje strafrecht werd aangepast aan alle wetswijzigingen die tot en met 15 maart 2018 gepubliceerd zijn in het Belgisch Staatsblad. Er zijn onder andere wijzigingen i.v.m. mensenhandel, woonstschennis, voorbereiding van een terroristisch misdrijf, onderschepping van niet voor het publiek toegankelijke communicatie, gedwongen huwelijk, het binnendringen in havengebieden en interne hacking. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Ook Brusselse autokeuring 3,6 procent duurder

Nieuws - 10/01/2018
-
Auteur 
Laure Lemmens


Niet alleen in Vlaanderen, ook in Brussel betaal je sinds begin dit jaar meer voor een technische keuring van je voertuig. Het Hoofdstedelijk Gewest heeft de tarieven op dezelfde manier geïndexeerd, met dus ook hier een prijsstijging met 3,6% voor de keuring van een wagen, van 30,60 naar 31,70 euro. Voor bussen en zware vrachtwagens (MTM > 3.500 kg) stijgt het tarief van 54,60 naar 56,50 euro.
Een volgende aanpassing komt er ten vroegste op 1 januari 2020. Volgens het Technisch Reglement Auto’s is indexeren slechts om de 2 jaar toegelaten.
Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven die zowel in Vlaanderen als in Brussel van toepassing zijn vanaf 1 januari 2018 (btw inbegrepen), naast de tarieven die gelden tot en met 31 december 2017.
In werking: retroactief vanaf 1 januari 2018 (de omzendbrief van 23 december 2015 wordt opgeheven).

Bron:  Ministeriële omzendbrief van 18 december 2017 houdende indexering van de bedragen van de door de erkende instellingen voor autokeuringen te innen vergoedingen, de belasting over de toegevoegde waarde inbegrepen, BS 5 januari 2018.

Extra informatie: Ministerieel besluit van 18 december 2017 houdende de indexering van de bedragen van de door de erkende instellingen voor autokeuring te innen vergoedingen, de belasting over de toegevoegde waarde inbegrepen, BS 27 december 2017.