Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Verkeersspecialist (nu -15% voor nieuwe abonnees)Verkeersspecialist is hét maandelijkse vakblad voor mobiliteitsprofessionals in Vlaanderen en Brussel. Neem nu een abonnement via de webshop en krijg 15% korting.

Verkeersvademecum 2019 (NIEUW)Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje politiestatuut 2019 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019 (NIEUW)Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Ook Brusselse autokeuring 3,6 procent duurder

Nieuws - 10/01/2018
-
Auteur 
Laure Lemmens


Niet alleen in Vlaanderen, ook in Brussel betaal je sinds begin dit jaar meer voor een technische keuring van je voertuig. Het Hoofdstedelijk Gewest heeft de tarieven op dezelfde manier geïndexeerd, met dus ook hier een prijsstijging met 3,6% voor de keuring van een wagen, van 30,60 naar 31,70 euro. Voor bussen en zware vrachtwagens (MTM > 3.500 kg) stijgt het tarief van 54,60 naar 56,50 euro.
Een volgende aanpassing komt er ten vroegste op 1 januari 2020. Volgens het Technisch Reglement Auto’s is indexeren slechts om de 2 jaar toegelaten.
Hieronder vindt u een overzicht van de tarieven die zowel in Vlaanderen als in Brussel van toepassing zijn vanaf 1 januari 2018 (btw inbegrepen), naast de tarieven die gelden tot en met 31 december 2017.
In werking: retroactief vanaf 1 januari 2018 (de omzendbrief van 23 december 2015 wordt opgeheven).

Bron:  Ministeriële omzendbrief van 18 december 2017 houdende indexering van de bedragen van de door de erkende instellingen voor autokeuringen te innen vergoedingen, de belasting over de toegevoegde waarde inbegrepen, BS 5 januari 2018.

Extra informatie: Ministerieel besluit van 18 december 2017 houdende de indexering van de bedragen van de door de erkende instellingen voor autokeuring te innen vergoedingen, de belasting over de toegevoegde waarde inbegrepen, BS 27 december 2017.