Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2024 (NIEUW)In editie 2024 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2023. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2024 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2024 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Afwijkingen op Wegcode mogelijk binnen luchthavengebied aangeduid met gloednieuwe verkeersborden F119 en F120

Nieuws - 06/06/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Met de aanwijzingsborden F119 en F120 kan vanaf 1 juli 2019 het begin en einde van een luchthavengebied worden aangegeven. In deze zone rond of nabij een luchthaven zijn afwijkingen mogelijk op de regels uit de Wegcode voor bepaald verkeer, zoals het verkeer tussen laad- en losplatformen, de opslagplaatsen, de hangars en de magazijnen. De Wegcode kan er ook helemaal niet van toepassing zijn.
De Wegcode geeft geen bijkomende info. De regels kunnen later wel via KB worden aangevuld, gewijzigd, vervangen of opgeheven.

Bron:  Wet van 13 april 2019 tot wijziging van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg wat de invoering van fietszones betreft, BS 29 mei 2019.