Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Vlaamse Dienst Dierenwelzijn wordt helft groter

Nieuws - 17/05/2016
-
Auteur 
Tom Depla



De Vlaamse Dienst Dierenwelzijn mag 11 extra personeelsleden aanwerven en kan zo uitbreiden van 19 naar 30 voltijdse medewerkers, een capaciteitsverhoging met ruim de helft. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het extra personeel is volgens Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts nodig om het kordate beleid te kunnen bolwerken. “We geven de inspectie meer slagkracht. Dit is een opstap naar een echte dierenpolitie”, zegt hij.

Bij de Zesde staatshervorming werd de bevoegdheid Dierenwelzijn (DWZ) op 1 juli 2014 geregionaliseerd. De Vlaamse regering besliste om de bevoegdheid in te kantelen in het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie (DLNE) binnen het beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE). Van de 39 personeelsleden die op federaal niveau deel uitmaakten van de Dienst DWZ en de Inspectiedienst DWZ, werden er 19 overgeheveld naar Vlaanderen. Die werden, naar analogie met de werkwijze op federaal niveau, verdeeld over een team Beleid DWZ en een team Inspectie DWZ. De federale ondersteuning door enkele horizontale diensten voor o.a. logistiek en budgetbeheer, juridische zaken en administratieve maatregelen, communicatie en sensibilisatie, werd echter niet mee overgeheveld. Die taken kwamen daardoor bij de overgeplaatste personeelsleden terecht, wat een kordaat Vlaams (handhavings)beleid enigszins hypothekeert.

Daarom besliste de Vlaamse regering nu om 11 bijkomende voltijdse personeelsleden aan te werven bij de Dienst DWZ binnen het departement LNE en om het teamhoofd inspectie op te waarderen van A1 naar A2. De regering keurde meteen ook het organigram en ontwerp-personeelsplan TO BE voor de Dienst DWZ goed.

In 2015 kwamen er bij het algemeen meldpunt van de Vlaamse Dienst Dierenwelzijn 3.551 meldingen binnen, een stijging met 85%. Het aantal controles ter plaatse steeg in 2015 naar meer dan 2.000 (+23%). Per maand worden er nu in Vlaanderen bijna 200 dieren in beslag genomen, of meer dan 2.300 per jaar (+24%). Er werden 56% meer PV’s opgesteld en 154% meer waarschuwingen. Het aantal behandelde dossiers steeg met 151%. “De pakkans voor dierenbeulen wordt sterk verhoogd”, zegt Weyts.

Lees ook de nieuwsberichten Weyts: “Lokale politie is onmisbare schakel in opvolging naleving Dierenwelzijnswet” van 27 april 2015 en Brussel krijgt eigen Raad voor Dierenwelzijn van 4 april 2016 op Polinfo.be.