Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2024 (NIEUW)In editie 2024 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2023. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2024 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2024 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Rijles met voorlopig rijbewijs: Brusselse regering versoepelt voorwaarden voor begeleiders in kader van individuele beroepsopleiding

Nieuws - 15/05/2024
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Wie iemand rijles geeft als begeleider binnen de ‘scholing met voorlopig rijbewijs’ moet aan heel wat voorwaarden voldoen. Zo mag een begeleider (behalve voor dezelfde kandidaat) niet als begeleider op een ander voorlopig rijbewijs vermeld zijn geweest binnen het jaar voor afgifte van het huidige voorlopige rijbewijs. Op dat verbod gelden echter een aantal uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor de kinderen of kleinkinderen van de begeleider. Wat het Brussels gewest betreft, komt er nog een nieuwe uitzondering bij.
Vanaf 20 mei 2024 geldt het verbod ook niet wanneer het gaat om een kandidaat voor een rijbewijs categorie C (vrachtwagen), C+E (vrachtwagen met oplegger of aanhangwagen), D (bus) of D1 (bus max. 16 passagiers) die als niet-werkende werkzoekende een individuele beroepsopleiding heeft aangevat bij de werkgever die de begeleider tewerkstelt.
De Brusselse regering wijzigt in die zin het RijbewijsKB van 23 maart 1998.

Bron:  2 MEI 2024. - Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 23 maart 1998 betreffende het rijbewijs,BS 10 mei 2024, bl. 61977.

Extra informatie:
- Geraakte artikels
RijbewijsKB, art. 6, 3°, f).