Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Bevoegdheden van wegcontroleurs Brussel Mobiliteit geactualiseerd

Nieuws - 25/03/2024
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


De wegcontroleurs van de Dienst Exploitatie en Vervoer van Brussel Mobiliteit die instaan voor het opsporen en vaststellen van verkeersinbreuken in het Brussels gewest kunnen tijdens hun controles een onmiddellijke inning uitschrijven. Bijvoorbeeld bij inbreuken op het KB Wegvervoer gevaarlijke goederen.
Concreet voegt de regering aan deze besluiten toe dat ‘de wegcontroleurs door de procureur-generaal bij het hof van beroep kunnen worden gemachtigd voor het toepassen van de procedure m.b.t. de inning en de consignatie van een som bij de vaststelling van overtredingen die in de besluiten worden geregeld, en dit binnen de grenzen van hun bevoegdheden’.
In de praktijk en op het terrein brengt de wijziging niet veel nieuws. Het is veeleer een technische aanpassing voor juridische zekerheid. Het is ook pas sinds 1 februari 2023 dat de bevoegdheden van de Brusselse wegcontroleurs wettelijk zijn vastgelegd in een kaderbesluit. Dit besluit is op 1 april 2023 in werking getreden.
In werking: 30 maart 2024.

Bron:  7 MAART 2024. - Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering tot wijziging van meerdere koninklijke besluiten om de wegcontroleurs te machtigen over te gaan tot onmiddellijke inning,BS 20 maart 2024, bl. 34154.