Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Brusselse regering wijzigt plaatsingsvoorwaarden sommige verkeerborden

Nieuws - 07/08/2023
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


De Brusselse regering sleutelt aan de plaatsingsvoorwaarden van sommige verkeerstekens. Er zijn wijzigingen m.b.t. het onderbord van type VIIa dat wordt aangebracht onder het verbodsbord C23 (verboden toegang voor bestuurders van voertuigen bestemd of gebruikt voor het vervoer van zaken) en de aanwijzingsborden F18 (aanduiding van een bijzondere overrijdbare bedding, voorbehouden voor voertuigen van geregelde openbare diensten voor gemeenschappelijk vervoer) en F87 (verhoogde inrichting op de openbare weg).
Verkeersbord C23, onderbord VIIa
De regering wijzigt de omschrijving van het onderbord van het type VIIa dat wordt aangebracht onder het verkeersbord C23. Die luidt voortaan als volgt: ‘het onderbord beperkt het verbod tot de bestuurders van voertuigen waarvan de maximale toegelaten massa hoger is dan het aangeduide’. Tot nog toe ging het om de ‘massa in beladen toestand’.
Aanwijzingsbord F18
Eén van de plaatsingsvoorwaarden bij aanwijzingsbord F18 (aanduiding van een bijzonder overrijdbare bedding) wijzigt. Voortaan mag dit bord slechts aangevuld worden met het symbool van een fiets op voorwaarde dat de fietsers in dezelfde richting rijden als de voertuigen van geregelde diensten voor gemeenschappelijk vervoer en dat de bijzondere overrijdbare bedding niet in het midden van de rijbaan ligt als hij door tramvoertuigen gebruikt wordt.
De bestaande voorwaarden worden geschrapt. Die stelden dat verkeersbord F18 slechts mocht worden aangevuld met het symbool van een fiets voor zover de bijzondere overrijdbare bedding niet gebruikt wordt door tramvoertuigen, niet in het midden van de rijbaan ligt en de fietsers in dezelfde richting van de voertuigen van geregelde diensten voor gemeenschappelijk vervoer rijden.
Aanwijzingsbord F87
Tot slot wijzigen ook de plaatsingsvoorwaarden voor verkeersbord F87 (verhoogde inrichting op de openbare weg). De Brusselse regering stelt voortaan dat verkeersdrempels aangelegd binnen de plaatsen waar de maximale toegelaten snelheid gelijk is aan of minder is dan 30km/u, niet gesignaleerd moeten worden. Tot nog toe ging het om ‘de verkeersdrempels aangelegd binnen de zones afgebakend door de verkeersborden F4a en F4b’.


In werking: 12 augustus 2023 (10 dagen na publicatie in het Belgisch Staatsblad).

Bron:  29 JUNI 2023. - Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 29 juni 2023 tot wijziging van het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 houdende de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens,BS 2 augustus 2023, bl. 65290.