Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2024 (NIEUW)In editie 2024 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2023. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2024 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2024 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Hoger minimaal effectief voor politiezone ‘Meetjesland Centrum’

Nieuws - 16/05/2023
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Politiezone Eeklo/Kaprijke/Sint-Laureins (PZ5417), kortweg ‘PZ Meetjesland Centrum’, kan voortaan meer personeel inzetten. Op vraag van de zone zelf heeft de federale regering het zogenaamde ‘minimaal effectief’ opgetrokken. En dat zowel voor het operationeel als het administratief en logistiek personeel.
Concreet stijgt het minimaal effectief voor operationelen van 83 naar 93 personeelsleden, voor Calog’s is het aantal verhoogd van 15 naar 19 mensen. De huidige voorziene capaciteit volstond niet meer om zowel de opdrachten binnen de basispolitiezorg als de wettelijke opdrachten van federale aard adequaat uit te voeren.
De federale regering wijzigt de aantallen in bijlage 1 (operationeel personeel) en bijlage 2 (administratief en logistiek personeel) van ‘het KB minimaal effectief personeel lokale politie van 2001.
In werking: 21 mei 2023.