Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2024 (NIEUW)In editie 2024 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2023. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2024 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2024 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Brusselse Parkeerordonnantie van 2022: recht op gratis parkeren voor personen met handicap uitgesteld tot 8 juli

Nieuws - 15/03/2023
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Het Brussels gewest heeft sinds 2022 een nieuwe Parkeerordonnantie. Die brengt heel wat nieuws voor personen met een handicap. Onder meer wat betreft het recht op gratis parkeren. Normaal gezien zouden de nieuwe regels m.b.t. het gratis parkeren op 7 maart 2023 in werking treden, maar dat blijkt technisch onhaalbaar. De Brusselse regering stelt de inwerkingtreding daarom met enkele maanden uit, tot 8 juli 2023.
Vanaf die datum zullen personen met een handicap die gebruik willen maken van het recht op gratis parkeren niet meer alleen hun gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar in het midden tegen de voorruit moeten plaatsen. Ze zullen bijvoorbeeld ook de kentekenplaat van hun voertuig moeten registreren op een digitale lijst van vrijgestelde voertuigen bij het Brussels Parkeeragentschap en per parkeerbeurt een (gratis) parkeerticket halen bij een parkeerautomaat of een ander digitaal middel dat het Parkeeragentschap ter beschikking stelt (vb. een app). Technische instrumenten die op dit ogenblik nog niet klaar zijn.
Het regeringsbesluit dat zorgt voor uitstel tot 8 juli 2023, treedt in werking op 7 maart 2023.

Bron:  2 MAART 2023. - Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende het uitstel van de inwerkingtreding van het artikel 19, § 2, lid 2 tot 10 van de ordonnantie van 6 juli 2022 houdende organisatie van het parkeerbeleid en herdefiniëring van de opdrachten en beheerswijze van het Parkeeragentschap van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest,BS 10 maart 2023, bl. 30037.