Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Eerste KB voor fusie politiezones Aalter en Maldegem

Nieuws - 13/02/2023
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


In de loop van 2023 fusioneren de politiezones Aalter (PZ 5423) en Maldegem (PZ 5424). In de praktijk zijn intussen al verschillende stappen gezet om vorm te geven aan deze samensmelting. Zo werd op 25 september 2022 het fusieprotocol goedgekeurd met daarin een aantal concrete afspraken. De federale regering zorgt nu voor een eerste fusiestap in de regelgeving.
Ze wijzigt meer concreet de zone-indeling van de provincie Oost-Vlaanderen in het KB van 28 april 2000. De nieuwe zone PZ Aalter/Maldegem krijgt een plaats in de lijst politiezones van het gerechtelijk arrondissement Gent. Op de dag dat de nieuwe zone wordt ingesteld, worden de huidige zones geschrapt uit de lijst.
Het huidige besluit is het eerste van 2 KB’s die nodig zijn om de fusie te formaliseren. De betrokken gemeenten kunnen nu de volgende stappen zetten en onder meer de nieuwe politieraadsleden te verkiezen. Op termijn volgt nog tweede KB met de indeplaatsstelling van de nieuwe zone.
In werking: 9 februari 2023 (de dag van publicatie in het Belgisch Staatsblad).