Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Toongeld federale politie vastgesteld, maar bedrag blijft geheim

Nieuws - 21/01/2023
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


De ministers van Justitie en Financiën hebben op 3 januari 2023 het nieuwe bedrag vastgesteld dat door de federale politie mag worden gebruikt als toongeld. Dat blijkt uit een bericht van de 2 betrokken FOD’s in het Belgisch Staatsblad van 18 januari 2023. Het MB dat het krediet vastlegt wordt evenwel om veiligheidsredenen niet gepubliceerd. Het exacte bedrag blijft dus geheim.
De federale politie gebruikt het toongeld immers voor pseudo-koopoperaties (bv. van drugs) in het kader van de georganiseerde misdaad. Het is bij dergelijke operaties noodzakelijk om over een aanzienlijke som geld te beschikken die aan de verkoper moet kunnen worden getoond. De Nationale Bank stelt dat geld ter beschikking en debiteert telkens een rekening van de Staat voor de duur van de operatie. Het is echter belangrijk dat het exacte bedrag niet wordt bekendgemaakt opdat het misdaadmilieu niet zou weten over welke som de politie kan beschikken. De ministers van Justitie en Financiën leggen het krediet daarom samen vast in een ministerieel besluit dat niet gepubliceerd wordt.