Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Omzendbrief opmaak politiebegroting 2023 gepubliceerd

Nieuws - 10/01/2023
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


De omzendbrief PLP 62 met richtlijnen voor de opmaak van de politiebegroting voor 2023 is op 5 januari 2023 verschenen in het Belgisch Staatsblad. Dat is laat, in vergelijking met de vorige jaren. Meestal verschijnt de omzendbrief op het einde van het voorafgaande jaar waarop de begroting betrekking heeft.
De kennisgevingen van 12 oktober 2022 bevestigen de verlenging van de financiering van de eindeloopbaanregelingen voor de leden van de lokale politie voor het jaar 2023. Voor 2023 werd een begroting van 31.500k euro vastgelegd. Vorig jaar was dat nog 40.800k euro. Aan de politiezones wordt echter gevraagd om de inschrijvingen tot de eerste 3 trimesters te beperken. Er komen later preciseringen wat betreft het vierde trimester.
De opeenvolgende overschrijdingen van de spilindex voor de overheidswedden en sociale uitkeringen hebben natuurlijk hun impact op de wedden van het overheidspersoneel, die bij overschrijding telkens met 2% worden aangepast aan de gestegen levensduurte.
De pensioenbijdragevoet voor 2023 bedraagt 44% waarvan 7,50% persoonlijke bijdrage.
De tekst volgt verder de bekende format van de vorige jaren, met ondermeer een overzicht van de federale dotaties voor het jaar 2023.

Bron:  24 NOVEMBER 2022. — Ministeriële omzendbrief PLP 62 betreffende de onderrichtingen voor het opstellen van de politiebegroting voor 2023 ten behoeve van de politiezones,BS 5 januari 2023