Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

O-kentekenplaat alleen nog voor oldtimers van minstens 30 jaar oud

Nieuws - 03/01/2023
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Vanaf 1 januari 2023 kunnen kentekenplaten met (index)letter “O” alleen nog worden afgeleverd bij de inschrijving of herinschrijving van voertuigen die minstens 30 jaar geleden in gebruik zijn genomen. Tot nog toe was dat mogelijk voor voertuigen die minstens 25 jaar geleden in gebruik waren genomen.
De federale regering wijzigt in die zin artikel 4 m.b.t. de gewone en bijkomende kentekenplaten van het MB inschrijving voertuigen van 2001. Ze stelt daarbij dat voertuigen die meer dan 25 jaar, maar minder dan 30 jaar geleden in gebruik zijn genomen en die al ingeschreven zijn met een O-kentekenplaat mogen onder die kentekenplaat ingeschreven blijven of worden heringeschreven. Voorwaarde is wel dat deze voertuigen op naam van dezelfde titularis ingeschreven blijven of heringeschreven worden.
In werking: 1 januari 2023

Bron:  21 OKTOBER 2022. - Ministerieel besluit tot wijzing van het ministerieel besluit van 23 juli 2001 betreffende de inschrijving van voertuigen,BS 22 december 2022, bl. 98913.

Extra informatie:
- Geraakte artikels
MB inschrijving voertuigen, art. 4.