Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2024 (NIEUW)In editie 2024 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2023. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2024 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2024 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Civiele veiligheid: generieke competenties toegevoegd aan functiebeschrijving van kolonel hulpverleningszone

Nieuws - 09/11/2022
-
Auteur 
Droits Quotidiens Legal Design


Een kolonel van een hulpverleningszone moet integer en loyaal zijn, inzicht hebben in de organisatie en concepten kunnen vertalen in werkbare oplossingen. Daarnaast moet hij of zij de organisatie kunnen managen, mensen en middelen doeltreffend kunnen inzetten en netwerken uitbouwen. Dat blijkt uit de lijst ‘generieke competenties’ die de federale regering heeft toegevoegd aan de functiebeschrijving van ‘kolonel’ in het MB Functiebeschrijvingen operationeel personeel hulpverleningszones van 8 oktober 2016.
Die lijst bevat in totaal 10 algemene capaciteiten waarover iedere kolonel, als hoogste in graad binnen de zonale organisatie, moet beschikken en tot uiting moet brengen in de verschillende kernresultaatsgebieden en mogelijke taken.
In de praktijk werden de vereisten al toegeschreven aan een goede kolonel, maar ‘de lijst generieke competenties’ vormen voortaan een nieuwe rubriek in de functiebeschrijving. Dit betekent dat alle elementen formeel zullen worden meegenomen in de evaluatieprocedure.
In werking: 14 november 2022.

Bron:  20 OKTOBER 2022. - Ministerieel besluit tot wijziging van het ministerieel besluit van 8 oktober 2016 tot vaststelling van de functiebeschrijvingen van het operationeel personeel van de hulpverleningszones,BS 4 november 2022, bl. 81091.